Simona Halep o invinge pe Karolina Pliskova dupa un meci dramatic, iar Romania conduce Cehia la general cu 2-1

Duminica, 10 Februarie 2019, ora 16:49
19402 citiri
Simona Halep o invinge pe Karolina Pliskova dupa un meci dramatic, iar Romania conduce Cehia la general cu 2-1
Foto: ausopen.com

Simona Halep a castigat o partida nebuna jucata impotriva Karolinei Pliskova, prima a zilei la Ostrava in cadrul intalnirii Cehia - Romania, contand pentru turul I al Grupei Mondiale I din Fed Cup.

Romania conduce asadar cu 2-1 la general, dupa ce Halep a facut eforturi uriase in aceasta duminica dupa-amiaza, castigand cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, dupa 2 ore si 37 de minute intense, chinuitoare, demne de un thriller.

Primul set a fost unul extrem de disputat intre cele doua mari sportive, rivale si vecine de clasament in ierarhia WTA, 3 si 5 fiind pozitiile pe care le ocupa Halep si Pliskova in acest moment in lume.

Simona Halep a inceput cu dreptul si a facut break inca de la primul game, anuntand inca de la inceput intentiile sale ofensive. Pliskova a facut rebreak insa imediat, dar tenismena noastra a facut diferenta la 4-4, cand breakul sau a insemnat si victoria in mansa, pentru ca la 5-4 si serviciu nu i-a tremurat mana fostei lidere mondiale WTA din Romania, nascuta la Constanta.

Un prim set in care serviciul, serviciul unu mai ales, i-a functionat de minune romancei, care a gestionat foarte bine situatiile, a stiut sa o tina mai mereu in defensiva pe Pliskova, cehoaica neputandu-si etala astfel arsenalul sau ofensiv.

Setul secund a fost un adevarat carusel al emotiilor si mai ales al break-urilor, de doua ori fiind nevoita sa revina Simona Halep de la break in fata pentru Pliskova, pana sa faca 5-5 pe tabela si sa trimita mansa in prelungiri, complet meritat, de la 1-4 pe tabela.

De la acel moment, Halep a facut foarte multe erori, la 5-5 pe serviciul Pliskovei, Simona a ratat multe sanse de break, apoi la 5-6 a avut 40-30 si o minge atat de simpla pentru a trimite setul in tiebreak, dar a trimis-o in fileu.

Un final de set cu 7-5 in favoarea sportivei din Cehia, care avea la un moment dat 19 erori nefortate doar in acest set, Pliskova parand total pierduta la 5-5 dupa ce condusese autoritar cu 4-1.

Setul trei, cel decisiv, a avut acelasi scenariu la inceput cu primul. Halep a facut primul break la debut, Pliskova a realizat rebreakul rapid, s-a mers apoi putin cap la cap, insa doar pana la 2-2, caci dupa aceea clasa incontestabila a fostului lider mondial WTA a iesit rapid la suprafata.

Aceasta a urcat rapid scorul la 5-2, a mai avut putine emotii cand nu a putut inchide meciul si Pliskova a venit la un singur punct in spate, dar la ultima incercare, Halep a castigat si a dus Romania cu un punct avans la general.

Asteptam acum meciul 4, care cel mai probabil va avea loc intre Mihaela Buzarnescu si Marketa Vondrousova, meci care ne poate duce in semifinalele FedCup.

Toate partidele ramase vor fi LIVE pe Ziare.com.

LIVE Fed Cup: Romania conduce Cehia cu 2-1 dupa victoria Simonei Halep

Daca Romania va castiga la Ostrava in deplasare, vom intalni Franta in careul de asi, cea care a trecut deja de Belgia in primul tur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Simona Halep castiga meci Karolina Pliskova, #Halep castiga meci epic Pliskova, #cronica meci Halep Pliskova Fed Cup, #Romania conduce Cehia victorie Simona Halep , #Fed Cup