Simona Halep pierde a treia sa finala la Cincinnati, dupa ce a ratat o minge de meci

Duminica, 19 August 2018, ora 23:18
91040 citiri
Simona Halep pierde a treia sa finala la Cincinnati, dupa ce a ratat o minge de meci
Foto: Twitter / WTA

Simona Halep a pierdut a treia sa finala disputata la Cincinnati, dupa un ultim act in care a cedat la Kiki Bertens din Olanda, 17 WTA, desi a avut un prim set minunat si o minge de meci in mansa secunda.

Scorul a fost 6-2, 6-7, 2-6, dupa 2 ore si 9 minute de tenis epuizant.

Simona Halep a dominat si controlat in cea mai mare parte primul set, unul terminat in fix 30 de minute cu un scor categoric, 6-2, un set in care romancei i-a intrat perfect primul serviciu, avand jucate doar 2 mingi pe al doilea!

A lovit lung, a avut rabdare, si-a etalat reverul in lung de linie, iar Bertens a inceput sa faca greseli, sa se inmoaie, avand in vedere si caldura din Ohio, de peste 30 de grade la ora finalei.

Parea ca va fi un ultim act dezechilibrat daca ne pastram ca reper primul set, dar, din pacate, Simona a coborat mult nivelul, nu a mai intrat nici primul serviciu, deja in primul game jucand de 3 ori cu serviciul 2.

De la 1-1, Kiki Bertens s-a distantat usor la 4-1, au inceput nervii si frustarile, dar acestea s-au oprit ca prin farmec cand la prima pauza de scaun, l-a chemat pe antrenorul sau Darren Cahill, care a avut cateva sfaturi la obiect, i-a spus ca trebuie sa aiba rabdare, sa o joace pe adversara sa mult pe rever, sa o tina cat mai mult pe fundul terenului:

Simona Halep l-a chemat in ajutor pe Darren Cahill in finala de la Cincinnati: "Ce am facut gresit?"

S-a facut 4-4, Simona a revenit miraculos in set, a avut din nou increderea la cote maxime in aceste 3 puncte facute la rand, dar lucrurile s-au complicat din nou imediat dupa 5-4 pentru Bertens, care a si avut aici o minge de set ratata.

Halep a reusit totusi sa duca setul in tiebreak, acolo unde a condus cu 2-0, Kiki a revenit superb si a facut 4 puncte la rand, dar Simona s-a trezit la 6-5 si minge de meci, pentru a incheia finala.

Nu s-a intamplat asta, caci Bertens a servit bine si a ingropat apoi punctul cu un forehand bine tintit pe fundul terenului. Apoi, olandeza a mai facut 2 puncte la rand si a trimis partida in decisiv.

Un decisiv care a inceput cu trei breakuri la rand, iar punctul de la 1-1 a fost si cel psihologic decisiv pentru acest trofeu, unul lung, cu multe avantaje si egalitati, de o parte si de alta, un punct pe care Simona a avut ocazia sa il inchida, dar a ratat-o poate prea usor.

La 1-2, Halep l-a chemat in ajutor pe Cahill, din nou, dar de la inceputul discutiei se parea ca totul este incheiat, Simona a avut o atitudine negativa, l-a contrazis pe australian, care a sfatuit-o pe Halep sa joace mai mult cu slice-ul, sa incerce sa varieze jocul.

S-a dus din nou spre 4-1 Bertens, parea ca va urma din nou o cursa de recuperare comparabila cu cea din mansa secunda, au fost chiar doua mingi de break, pentru a reveni la un 2-4, dar nici acum Simona nu a avut noroc.

Un meci care s-a terminat cu scorul de 6-2 in decisiv, meci in care oboseala si extenuarea Simonei Halep din ultimele 2 saptamani, un set 3 in care s-a vazut clar ca nu mai are efectiv resurse fizice sa mai lupte si nici macar psihice, poate.

Bertens va urca de luni pe cel mai bun loc al sau in clasamentul WTA, 13, in timp ce Halep ramane la o distanta apreciabila de adversarele sale, pe locul 1 mondial.

Este primul turneu WTA de tip Premier castigat in cariera de Bertens, care acum 2 ani se gandea sa se retraga definitiv din tenis.

Desfasurarea intalnirii:

Ce victorie pentru Kiki Bertens, 6-2 in decisiv!

23.13: 2-5, Simona inca ramane in meci, face Halep primul punct dupa multe minute de suferinta.

23.10: Si pare ca este totul gata acum, Simona a avut 2 sanse de 2-4, le-a ratat si olandeza va zburda spre victorie. Este extrem de obosita Halep..

23.02: Dublu break si pare ca Simona a renuntat sa mai lupte in partida.

23.00: Bertens se distanteaza din nou, sa vedem daca se va repeta tiparul din setul 2.

INFO: Simona l-a chemat din nou pe Darren, pare foarte negativa acum sportiva noastra, australianul i-a spus ca trebuie sa incerce sa varieze, sa schimbe ritmul, sa aduca si slice-ul in joc.

22.56: 2-1 dupa un game atat de lung, un nou break in acest set decisiv, a avut minge sa inchida acest punct si totusi Simona a cedat din nou..

22.50: Rebreak facut de Halep, care inca da semne ca mai poate lupta in aceasta partida, e 1-1!

22.46: Bertens incepe cu break acest debut de set decisiv, foarte moale Simona..

INFO: Simona va servi prima in acest set decisiv.

Vom avea set decisiv, castiga cu 8-6 acest tiebreak dramatic, sa vedem ce resurse va mai gasi sportiva noastra, care a si ratat o minge de meci..

22.36: Minge salvata de Kiki, dupa un forehand foarte apasat, 6-6 si in tiebreak..

22.36: Simona are minge de meci, va servi insa locul 17 WTA!

22.35: Conduce in continuare olandeza, este 5-4, dar Halep are acum 2 servicii la dispozitie!

22.33: Terenurile se schimba la 4-2 pentru Kiki Bertens.

22.32: Dupa 2-0 pentru Halep, Bertens intoarce si conduce cu 3-2!

22.29: Game la zero facut si de romanca, vom avea tiebreak in acest set dramatic!

22.26: 6-5 Kiki Bertens, game la zero facut de olandeza..

22.23: 5-5 egal dupa clipe tensionate, Bertens a avut o minge de set pe care putea sa o fructifice..

22.16: A salvat o minge de break Bertens, putea servi pentru meci acum Halep, ce aproape a fost, raman emotii in acest set.

22.12: Halep are o incredere enorma acum, este 4-4, game la zero facut de romanca, 3 puncte la rand facute de aceasta!

INFO: Si Bertens l-a chemat in ajutor pe antrenorul ei, Sluiter, pentru a doua oara in joc.

Si iata ca rebreakul vine chiar acum, exact cand trebuia, ce importante au fost sfaturile lui Cahill, pe care le puteti citi in stirea de mai jos, e 3-4, Simona va servi pentru a egala cat mai repede!

Simona Halep l-a chemat in ajutor pe Darren Cahill in finala de la Cincinnati: "Ce am facut gresit?"

22.05: Si iata ca sfaturile sale dau roade, punct foarte usor facut acum de Simona, este 2-4, ramane doar un singur break de recuperat.

22.01: Se distanteaza pe tabela Bertens, se face deja 4-1, sa vedem ce solutii va gasi Cahill, care este chemat acum..

Si iata ca vine primul moment complicat din aceasta finala, 3-1 cu break avans Bertens, desi in acest game romanca a avut 30-0.

21.54: Conduce din nou Bertens, a avut ceva emotii sa inchida acest game, dar pana la urma este din nou peste Halep pe tabela.

21.51: Simona Halep a revenit minunat in acest game, dupa 0-40, a trecut foarte repede peste 3 servicii foarte slab executate.

21.47: 1-0 Bertens, si-a facut serviciul olandeza, care conduce pentru prima data in partida.

SET castigat de Simona Halep, 6-2, dupa fix 30 de minute, Halep a fost jucatoarea care a fost mereu in controlul acestei prime manse, castigate meritat si categoric.

Al doilea break facut de Simona Halep, care pare ca s-a distantat decisiv in acest set. Va servi imediat pentru a-l castiga! Lidera mondiala loveste lung, precis, ii pune mari probleme olandezei, care pana acum nu gaseste solutii.

21.33: Impecabil a jucat Halep in acest game, castigat la zero, increderea ii ofera romancei resursele necesare pentru a gasi cateva lovituri si mai ales unghiuri extrem de dificile.

21.29: Bertens revine iar la un punct in spatele Simonei, iar acum cere ajutorul lui Sluiter, antrenorul sau.

21.27: Cu ceva emotii, dar Simona isi pastreaza avantajul de un break, este 3-1.

21.22: Prim game facut de Bertens, 1-2, Halep insa va reveni la serviciu dupa pauza.

21.19: Un game complicat, pe care romanca l-a intors de la 0-30, este 2-0 acum, a bifat si primul as Halep.

Si ce bine incepe Simona acest meci, cu break, 1-0, pare intr-o foarte buna dispozitie de joc romanca.

Incepe partida, Kiki Bertens este la serviciu!

INF0: Cateva minute de incalzire acum..

21.04: Se fac fotografiile oficiale si acum are loc si tragerea la sorti oficiala, Kader Nouni e arbitrul de scaun. Simona a castigat si a ales, ca de obicei, sa primeasca.

21.02: Si avem primele imagini de la Cincinnati, jucatoarele sunt la vestiare si asteapta sa fie anuntate de crainic pentru a intra in arena.

20.31: Mai putin de 30 de minute pana la startul partidei. Sa nu uitam cateva cifre, Simona Halep lupta azi pentru al 19-lea trofeu al carierei, al doilea consecutiv si primul la Cincinnati in cariera sa. Bertens e la a treia finala jucata in 2018, 1-1 pana acum raportul, victorie la Charleston si esec la Madrid, la Petra Kvitova, aceea fiind singura ei finala de turneu Premier pe care a jucat-o.

20.04: E important sa vorbim si de avansul pe care Simona Halep il poate lua daca va triumfa in aceasta finala cu Bertens, romanca se poate duce la 8376 de puncte in clasamentul WTA, iar avansul fata de Wozniacki ar urca la 2401 puncte, iar detalii puteti citi aici: Distanta uriasa pe care o poate avea Simona Halep fata de locul 2 in clasamentul WTA, daca va triumfa la Cincinnati

19.56: Daca Simona Halep va triumfa aici la Cincinnati, pentru prima data in cariera, isi va egala recordul din 2013, acela de a castiga doua trofee WTA la rand, in plus va deveni prima femeie din 2009, de cand turneul din Ohio a devenit unul de Premier 5, care face dubla Montreal - Cincinnati, in acelasi an. Detalii mai jos:

Cele doua recorduri pe care le-ar bifa Simona Halep, daca ar triumfa la Cincinnati

Simona Halep pare pregatita sa puna mana pe al doilea trofeu in doua saptamani de tenis jucat la o calitate exceptionala. Dupa trofeul de la Montreal, a venit competitia de la Cincinnati, acolo unde Halep a pierdut doar un singur set, in partida de debut, dupa cum urmeaza:

4-6, 6-3, 6-3 cu Ajla Tomljanovici

7-5, 6-4 cu Ashleigh Barty

6-4, 6-1 cu Lesia Tsurenko

6-3, 6-4 cu Aryna Sabalenka

Kiki Bertens este de aceeasi varsta cu Simona, 26 de ani, are si ea parte de un turneu foarte bun la Cincinnati, iar o prezentare in extenso a olandezei o puteti citi mai jos:

Totul despre Kiki Bertens, adversara Simonei Halep din finala turneului de la Cincinnati

3-1 la capitolul jocuri directe este scorul pentru Halep care a invins ultima data la Roma in 2017, pe zgura. Bertens are singura victorie tot pe zgura, la Rabat in 2012.

Analiza facuta de Kiki Bertens inainte de finala cu Simona Halep de la Cincinnati

Partida va fi televizata pe DigiSport.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Halep finala Cincinnati Live Ziare com, #Halep versus Kiki Bertens finala Cincinnati, #cronica mare finala Cincinnati Halep Bertens , #stiri Simona Halep