Simona Halep, criticata de un fost antrenor. Darren Cahill nu a scapat nici el

Joi, 21 Martie 2019, ora 16:01
7930 citiri
Simona Halep, criticata de un fost antrenor. Darren Cahill nu a scapat nici el
Foto: Instagram/Simona Halep

Simona Halep este criticata de antrenorul alaturi de care a facut primii pasi spre marea performanta.

Firicel Tomai spune ca, desi sportiva a ajuns pe primul loc WTA, nu si-a atins deloc potentialul, iar Grand Slam-ul de la Roland Garros 2018 nu reprezinta o performanta deosebita.

"Personal, cred ca Simona, care a fost numarul unu mondial 64 de saptamani, jos palaria, rezultate deosebite... nu a obtinut totusi performantele pe masura pe care putea sa le obtina - ma gandesc la concursuri castigate, la concursuri mari castigate, la meciuri castigate. Faptul ca a castigat un turneu de Grand Slam in patru ani nu mi se pare o performanta deosebita. Sunt convins ca ar fi castigat si cu un alt antrenor. Pentru ca ea a fost foarte aproape in 2014, a fost la o minge in finala cu Sharapova", a spus Tomai pentru Pro Sport.

"Din punct de vedere emotional ea a avut probleme foarte mari. Pana acum nu de mult timp, chiar si acum inca, ea are pierdieri foarte mari de energie si de emotii foarte mari pe teren. Nu se compara cu Serena - fata aia a tipat o data sau de doua ori pe an, sta acolo stabil si nu poti sa o misti de acolo, emotional si mental", a mai spus Tomai

In plus, Tomai sustine ca rolul lui Darren Cahill in ascensiunea Simonei nu a fost atat de mare precum se crede.

"Darren Cahill este un antrenor foarte elegant, cu bun-simt australian, total diferit fata de balcanici, care nu vrea sa supere. E elegant, sigur - daca il calci pe coada nu suporta, ca occidentalii, sa fie prostit, sau pacalit, sa te porti urat cu el, si iti pune in vedere lucrul asta. Dar nu cred ca a influentat-o atat de mult.

Si faptul asta, ca el treptat a incercat sa se indeparteze de sportiva, prin aceea ca i-a spus nu va mai intra pe teren, ca trebuie sa se descurce singura - pana la urma, ok, trebuie sa te descurci singura, dar Simona nu era era inca in perioada in care sa aiba tot ce ii trebuie ca sa se descurce singura", a mai spus Tomai.

Simona Halep si Firicel Tomai au lucrat intre 2008 si 2012, iar sub comanda sa sportiva a facut primii pasi spre marea performanta.

De altfel, Tomai este unul dintre antrenorii alaturi de care Simona a rezistat cel mai mult timp.

C.S.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Simona Halep Darren Cahill, #Simona Halep Firicel Tomai , #stiri Simona Halep