Simona Halep a prezentat trofeul Wimbledon pe Arena Nationala: "Este al nostru, este al tarii!"

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 20:16
17005 citiri
Simona Halep a prezentat trofeul Wimbledon pe Arena Nationala: "Este al nostru, este al tarii!"
Foto: Captura Telekomsport

Simona Halep a avut parte de un eveniment emotionant miercuri seara, cand le-a prezentat romanilor trofeul cucerit la Wimbledon pe Arena Nationala din Bucuresti.

In acelasi decor de anul trecut, cand a castigat Roland Garrosul, dar fara primarul Capitalei, Gabriela Firea, seara Simonei a fost marcata de prezenta lui Ion Tiriac.

"Este o mare bucurie sa va am alaturi, sa impartim acest trofeu pentru ca este al nostru, este al tarii. Este o seara speciala pentru mine. Si anul trecut a fost, dar parca acum este si mai si. Sa ne bucuram si sa ne gandim ca se mai pot intampla astfel de zile", a declarat Simona la intrarea pe stadion.

Presedintele Federatiei Romane de Tenis a ales ca in loc sa tina un discurs sa analizeze momentele importante ale finalei de la Londra alaturi de Halep.

Sportiva a comentat "la rece" game-urile decisive si a explicat ce a simtit in punctele cheie ale intalnirii sau cum a gestionat situatiile dificile.

Mai jos gasiti desfasurarea evenimentului si declaratiile integrale ale celor ce au participat.

20:15 - Se incheie ceremonia de pe Arena Nationala!

20:14 - "Vreau sa va multumesc pentru toata energia pozitiva pe care mi-o transmiteti. Este un lucru deosebit pentru ca ati venit atat de multi sa ne bucuram impreuna de acest trofeu. Este extraordinar ca imi transmiteti atata iubire. Cel mai important lucru, stiu ca avem nevoie de un model in viata, dar cel mai important lucru este sa credem in noi. Va multumesc ca ati fost alaturi de mine intr-un moment atat de frumos."

20:05 - "Nu am vrut sa inchid gura nimanui. Cred ca am inspirat multi copii, multi oameni. Sper ca acest rezultat sa dea mai multa incredere oamenilor pentru ca orice este posibil daca noi credem in noi. Imi doresc un milion de copii, sa mearga la tenis si sa venim pe acest stadion si sa ii sarbatorim. E un vis maret si sper sa se realizeze. Impreuna cu Federatia avem un proiect si vom merge prin tara dupa US Open sa alegem mai multi copii si sa ii indrumam pe un drum frumos, greu, dar care poate aduce multa bucurie acestui popor."

20:04 - "Dupa Roland Garros am simtit ca toata munca pe care am facut-o 20 de ani a meritat si ca acest lucru ar putea fi un exemplu si pentru copii. Mereu au fost oameni alaturi de mine care mi-au dat incredere si care m-au motivat. Le multumesc si celor care au cazut pe ganduri in ultimele sase luni pentru ca m-au motivat si m-au determinat sa merg mai departe si sa realizez ceva ce nimeni nu si-a inchipuit."

19:58 - Mihai Stoichita, din partea FRF, ii ofera Simonei un tricou al echipei nationale cu numarul 1.

19:55 - "Asa s-a scris istoria in 55 de minute", spune Tiriac dupa ce a analizat finala de la Wimbledon.

19:36 - "Eram in tribune si le-am spus partenerilor mei ca daca Simona reuseste sa stea alaturi de Serena pana la 2-2 si nu o lasa sa fuga reuseste sa castige meciul", spune Tiriac. "La 2-2 a fost un punct important", vine confirmarea Simonei.

19:32 - "Am simtit incredere dupa ce am luat primul set, insa nu m-am gandit la victorie. A fost un moment in care ma gandeam ca trebuie sa joc punct cu punct, pentru ca am avut meciuri cu ea cand a revenit. Cand ea a inceput sa urle, sa se motiveze, am zis ca trebuie sa stau acolo pentru ca am jocul necesar sa o inving."

19:31 - "La 4-1 a fost cel mai important punct al meciului. Facand break la 4-1, serveste apoi pentru 4-3, se apropie", spune Tiriac. "Adevarat", a venit confirmarea de la Halep.

19:29 - "Am avut ceva emotii la mingea de break, insa stiam ca pot sa o iau. Breakul mi-a dat incredere si stiam ca am o sansa mare sa iau setul. Dar am avut si emotii pentru ca stiam ca e buna la retur si eu trebuia sa servesc foarte bine."

19:26 - In loja, alaturi de Popescu si Hagi sta si tatal Simonei, Stere Halep.

19:18 - Simona si Tiriac comenteaza momentele importante ale finalei de la Londra.

19:16 - "Aveam ceva emotii, dar eram sigura ca pot face un meci mare. Am intrat prima pe teren pentru ca asa am vrut! Nu e nicio regula la Wimbledon, iar eu am vrut sa plec prima."

19:13 - "Buna seara si welcome to Simona night lumii intregi! Eu am vazut finala live. Nu a fost prima, am vazut vreo 20. Am vazut si alte finale ale unui roman care s-a hotarat sa le faca cadou altora. Nu poti si nu e drept sa nu il numesti pe Ilie Nastase. Eu am jucat pe terenul ala, e deosebit de orice alt teren central. Nu e doar verdele, ci si aceasta traditie care are 150 de ani. Am hotarat sa o rog pe Simona si ea a acceptat ca noi toti sa mai trecem o data prin aceasta finala! Cu rugamintea ca Simona sa ne spuna prin fiecare moment prin care vom trece. Incepem cu iesitul pe central."

19:12 - Ion Tiriac este invitat pe scena.

19:10 - "Este seara noastra, nu doar seara mea. Este o onoare sa impart aceasta bucurie cu toti oamenii care au venit sa ma vada. O parte din trofeu vreau sa-l dedic mamei mele pentru ca a fost visul meu. Parintii mei au fost cei mai importanti pentru mine ca sa pot ajunge astazi pe aceasta scena. Le multumesc tuturor antrenorilor, nu dau nume pentru ca sunt foarte multi. Ii multumesc doamnei Virginia Ruzici pentru ca a fost o inspiratie pentru mine, lui Ilie Nastase, care ne-a facut sa iubim acest sport si domnului Tiriac care mi-a dat sfaturi foarte bune. Si bineinteles multumesc Romaniei!"

19:04 Andra este invitata pe scena pentru a intona imnul Romaniei.

19:03 - Pe ecranele gigant de pe gazon se vad imagini cu mari sportivi ai Romaniei angrenati in diverse competitii ce ii transmit mesaje Simonei.

19:02 - Publicul scandeaza "Simona, Simona".

19:02 - "Este o mare bucurie sa va am alaturi, sa impartim acest trofeu pentru ca este al nostru, este al tarii. Este o seara speciala pentru mine. Si anul trecut a fost, dar parca acum este si mai si. Sa ne bucuram si sa ne gandim ca se mai pot intampla astfel de zile."

19:00 - Simona Halep isi face aparitia pe National Arena pe ritmul melodiei "We are the champions".

18:45 - FRF ii va oferi Simonei un tricou al nationalei personalizat cu numele ei si cu numarul unu.

18:40 - La Arena Nationala si-au facut aparitia Gica Hagi si Gica Popescu.

INFO: Intrarea publicului este libera si accesul se face pana la ora 19:00

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Halep Arena Nationala, #Simona Halep eveniment National Arena, #Halep stadion eveniment , #stiri Simona Halep