Prezentarea Katerynei Kozlova, viitoarea adversara a Simonei Halep la Indian Wells

Duminica, 10 Martie 2019, ora 13:00
6767 citiri
Prezentarea Katerynei Kozlova, viitoarea adversara a Simonei Halep la Indian Wells
Foto: Twitter / WTA

Simona Halep va da piept duminica la Indian Wells in turul III cu Kateryna Kozlova din Ucraina, 114 WTA, o prezenta destul de excentrica in circuit, cu un trecut mai mult decat interesant.

Kozlova este din Ucraina, are 25 de ani, si in primele doua tururi la Indian Wells a produs doua mari surprize, trecand de Siniakova din Cehia si de Sasnovich din Belarus, tenismene care plecau clar cu prima sansa.

Trecutul sportivei de la nord de Romania are si un episod mai putin cunoscut. In urma cu 4 ani, ea a fost descoperita pozitiv si a fost suspendata un an din circuit. Ea a fost prinsa cu o substanta abreviata ca DMAA, mai concret dimetilamilamina, o substanta aflata pe lista interzisa inca din 2010, cu efecte stimulatoare asupra organismului, similare cu substantele din clasa decongestivelor, cum ar fi efedrina sau pseudoefedrina.

Kozlova a facut apel la suspendare si aceasta i-a fost redusa atunci la 6 luni.

Tanara din Ucraina a castigat un singur trofeu in cariera sa, Dalian Open in 2017, intrand insa in istorie cu altceva. Ea a devenit la Roland Garros in 2018 doar a doua tenismena din istorie care o elimina pe campioana en-titre de la French Open, in primul tur, ea invingand-o atunci pe Jelena Ostapenko.

Reamintim, letona castiga finala din 2017 cu Simona Halep dupa o desfasurare incredibila a ultimului act de la Paris, cu Simona Halep scapand clar in castigatoare la un moment dat.

Halep si Kozlova se intalnesc pentru prima data in circuitul WTA.

Simona Halep a trecut aici la Indian Wells doar de Barbora Strycova, in timp ce Kozlova a dispus de Siniakova in turul I, 2-0 la seturi, apoi de Sasnovich din Belarus, 2-1, 6-0 in decisiv.

Kateryna Kozlova e nascuta la Nikolayev in Ucraina, locuieste la Moscova, a devenit profesionista in 2009 si este o jucatoare de mana dreapta.

Partida va fi televizata pe DigiSport si va fi LIVE text pe Ziare.com incepand cu ora 20. Jocul incepe cu o ora mai devreme decat se anuntase initial, avand in vedere ca in Statele Unite in noaptea de sambata spre duminica s-a trecut la ora de vara, asa ca diferenta dintre ora Romaniei si ora locala din California este acum de 9 ore, in loc de 10.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#prezentare Kateryna Kozlova adversara Simona Halep, #totul despre Kateryna Kozlova adversara Simona , #Indian Wells