Martina Navratilova explica de ce Simona Halep nu castiga turnee de Grand Slam

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 13:50
24265 citiri
Martina Navratilova explica de ce Simona Halep nu castiga turnee de Grand Slam
Foto: madrid-open.com

Martina Navratilova stie de ce Simona Halep n-a reusit sa castige inca un turneu de Grand Slam.

Fosta mare tenismena ceha, considerata de multi drept cea mai buna din istorie, considera ca Simona Halep practica un tenis procentual si acesta e motivul pentru care nu are mare succes la Grand Slam-uri.

In optimia Navratilovei, tenisul precaut al Simonei e perfect pentru a ajunge pe locul 1 WTA, dar nu si pentru turneele mari.

"Tenisul procentual te duce pe primul loc, dar nu iti aduce multe turnee de Grand Slam pentru ca ajungi sa intalnesti in forma, impotriva carora trebuie sa joci un tenis mai mult decat procentual", a spus Navratilova pentru WTA.

"In finala la Roland Garros, Simona a fost precauta si a fost aproape de a castiga. Tenisului ei a fost procentual, dar a avut si multe momente in care a incercat lovituri decisive. Dar in momentele importante n-a riscat si a platit pretul. Dupa acea infrangere a devenita mai buna in momentele importante. Dar inca odata, tenisul procentual te duce departe, dar nu castigi multe Grand Slam-uri", a continuat fosta mare tenismena.

Locul 1, mai dificil decat castigarea unui Grand Slam

Tenismena care are in palmares 18 titluri de Grand Slam si a ocupat primul loc in ierarhia WTA timp de 372 de saptamani afirma cu tarie ca e mult mai dificil sa ajungi lider mondial decat sa te impui la Australian Open, Roland Garros, Wimbledon sau US Open.

"Cred ca e mai dificil sa termini anul pe primul loc in ierarhia WTA decat sa castigi un turneu de Grand Slam. Ca ajungi pe locul 1 trebuie sa fii grozav, excelent si consistent. La un Slam poti sa prinzi doua saptamani bune si sa castigi", a precizat aceasta.

"Ca sa fii numarul 1 trebuie sa fii mai bun decat toti. Ca sa castigi un Grand Slam trebuie doar sa fii mai bun decat cei 7 jucatori pe care ii intalnesti", a conchis fosta tenismena ceha, ajunsa la 61 de ani.

Simona Halep a disputat doua finale de Grand Slam in cariera, ambele pierdute: In 2014, la Roland Garros a fost invinsa in trei seturi de Maria Sharapova, iar anul acesta, tot in capitala Frantei a pierdut cu Jelena Ostapenko.

I.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Navratilova despre Simona Halep, #Simona Halep primul loc, #Simona Halep Grand Slam , #stiri Simona Halep