Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Marca, despre Simona Halep: "A primit bonus 10 saptamani pe primul loc WTA"

Marca, despre Simona Halep: "A primit bonus 10 saptamani pe primul loc WTA"
Foto: WTA
Simona Halep va incheia anul 2017 pe primul loc in ierarhia WTA, dar nu toti sunt de acord cu modul in care Asociatia Jucatoarelor Profesioniste de Tenis tine evidenta.

Cunoscuta publicatie spaniola Marca noteaza, marti, ca "Simona Halep a primit un bonus de 10 saptamani in fruntea WTA", asta gratie vacantei din circuit.

"Vacanta din circuitul WTA ii da Simonei Halep un bonus de 10 saptamani pe primul loc in clasament", noteaza Marca.

Cu cele 10 saptamani de pauza, Simona va ajunge in luna ianuarie la 13 saptamani in fruntea ierarhiei WTA si va depasi nu mai putin de 6 tenismene in clasamentul celor mai longevivi lideri WTA.

"Simona si-a aparat prima pozitie doar 3 saptamani, dar va ajunge la cel putin 13 saptamani in fruntea ierarhiei, gratie perioadei de pauza. Cu cele 13 saptamani, Simona le va depasi la numarul de saptamani petrecute pe primul loc pe Evonne Goolagong, Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Venus Williams, Ana Ivanovic si Arantxa Sanchez. Motivul sunt aceste doua luni de pauza, dar si ele sunt luate in calcul", continua publicatia spaniola.
In concluzie, sursa citata considera ca Simona merita aceasta "recompensa": "Evident, aceasta circumstanta nu e responsabilitatea lui Halep, dar pare o recompensa adecvata pentru cele trei situatii in care a fost la doar o victorie distanta de primul loc. Clasamentul recompenseaza regularitatea, iar ea a fost cea mai constanta in acest sezon".

6.175 de puncte are Simona Halep, in timp ce a doua clasata, Garbine Muguruza, are cu 40 de puncte mai putin.

Simona Halep va reveni pe terenul de tenis cu ocazia turneului de la Shenzhen, programat in perioada 2-8 ianuarie.

I.G.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 15:30

 Articol citit de 8294 ori

Citeste si: