Europarlamentar roman: PSD - ALDE au saracit romanii pentru a-si satisface propriile interese. Nu trebuie sa-i mai lasam sa ne fure

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 19:40
5113 citiri
Europarlamentar roman: PSD - ALDE au saracit romanii pentru a-si satisface propriile interese. Nu trebuie sa-i mai lasam sa ne fure
Foto: Facebook / Siegfried Muresan

Banca Nationala a confirmat, joi, temerile analistilor economici. Datoria Romaniei in primele zece luni ale anului a crescut cu 1,3 miliarde de euro.

Siegfried Muresan, europarlamentar PPE si omul care a lucrat intens la bugetul UE pentru anul viitor, este de parere ca majorarea datoriei externe este cauzata de "politicienii PSD - ALDE care lucreaza de zor si pe toate planurile pentru a-si satisface propriile interese in dezavantajul si cu pretul saracirii romanilor".

Conform datelor anuntate de BNR, "in perioada ianuarie - octombrie 2017, contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 5,302 miliarde de euro, comparativ cu 2,835 miliarde de euro in perioada ianuarie - octombrie 2016".

Intr-un comunicat remis vineri Ziare.com, Siegfried Muresan sustine ca "politicile fiscale falimentare ale PSD - ALDE de incurajare a consumului si taierea investitiilor, coroborate si cu introducerea de noi taxe, precum supraacciza de 32 de bani la carburant, au dus la o crestere brusca a inflatiei in 2017, aceasta ajungand la un nivel-record in ultimii 4 ani, de 3,2%.

Mai grav este ca aceasta crestere a ratei inflatiei duce la o crestere si mai mare a ratei dobanzii la creditele ipotecare in lei ale romanilor, deoarece afecteaza direct dobanda la care se imprumuta bancile romanesti intre ele".

Europarlamentarul roman mai sustine ca acum "vorbim de datorii facute de actualul Guvern si pe care tot noi, romanii de rand, vom trebui sa le platim in anii urmatori. In perioade de crestere economica, asa cum este cazul Romaniei astazi, guvernele responsabile reduc deficitul si datoria publica pentru a avea economiile pregatite in fata viitoarelor crize economice.

Guvernul PSD - ALDE face fix pe dos, intr-o perioada de crestere economica, se imprumuta tot mai mult, ceea ce vulnerabilizeaza Romania in fata unei viitoare crize tot mai des invocata de marii economisti ai lumii."

Siegfried Muresan, prim-vicepresedinte al PMP, mai spune ca "nu trebuie sa-i mai lasam sa ne fure si sa-si bata joc de munca noastra! Trebuie sa apelam la toate parghiile democratice de care dispunem pentru a ne asigura ca acest guvern si actuala majoritate parlamentara nu vor mai petrece si anul 2018 cu mainile in buzunarele noastre!"

C.R.

Europenii și economia pe muchie de cuțit a României. Detaliile care ne fac vulnerabili în fața oricărui șoc extern
Europenii și economia pe muchie de cuțit a României. Detaliile care ne fac vulnerabili în fața oricărui șoc extern
Ultimul raport axat pe evoluția vulnerabilităților economiei române este o analiză la rece a situației țării noastre din prezent. În spatele cifrelor și al predicțiilor încărcate de...
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
#Siegfried Muresan europarlamentar, #datorie externa romania , #europarlamentar