Siegfried Muresan: Toata UE asteapta ca PNL sa castige alegerile din mai si sa scapam Europa de Dragnea

Duminica, 14 Aprilie 2019, ora 21:07
4924 citiri
Siegfried Muresan: Toata UE asteapta ca PNL sa castige alegerile din mai si sa scapam Europa de Dragnea

Eurodeputatul liberal Siegfried Muresan a spus duminica, la Constanta, ca intreaga Uniune Europeana asteapta ca PNL sa castige alegerile europarlamentare din 26 mai si sa "scape" Europa de Liviu Dragnea. De asemenea, el a mentionat ca PNL este singurul partid care poate obtine ceva pentru Romania in Europa.

"Toata Uniunea Europeana asteapta ca Partidul National Liberal sa castige alegerile europarlamentare din luna mai, toata Uniunea Europeana asteapta sa scapam Europa de Liviu Dragnea, fiindca Europa s-a saturat de Liviu Dragnea exact asa cum si Romania s-a saturat de Liviu Dragnea.

Uniunea Europeana este alaturi de Romania, este alaturi de poporul roman si este alaturi de Partidul National Liberal, fiindca PNL este singurul partid care poate bate PSD-ul si fiindca noi suntem singurul partid care poate obtine ceva pentru Romania in Europa. Am dovedit-o in ultimii cinci ani si la fel vom face si in urmatorii cinci ani", a afirmat Muresan, la o intalnire cu alesii locali liberali, membri, simpatizanti ai PNL din regiunea Sud-Est si candidati ai partidului pentru alegerile europarlamentare, eveniment ce s-a desfasurat la Pavilionul Expozitional.

Potrivit lui Muresan, printre proiectele PNL este programul "Prima ferma", prin care fiecare tanar care vrea sa isi deschida o ferma sa poata accesa fonduri europene in valoare de 100.000 de euro.

"Va trebui sa le spunem oamenilor ce vom face pentru ei. Vom obtine fonduri pentru a da drumul unui program numit 'Prima ferma', prin care fiecare tanar care vrea sa-si deschida o ferma sa primeasca 100.000 de euro nerambursabili de la UE, vom simplifica procedurile pentru accesarea de fonduri europene, fiindca primarii stiu cat este de grei, de complicat .... Vom simplifica procedurile, vom taia birocratia la accesarea de fonduri europene, vom obtine bani pentru regularizarea Dunarii, vom obtine bani pentru anveloparea a 500.000 de apartamente de bloc, vom face lucruri concrete pentru oameni in urmatorii cinci ani in Parlamentul European", a spus eurodeputatul, mentionand totodata ca PNL are "de departe cea mai buna lista de candidati" dintre toate partidele, pentru alegerile europarlamentare.

Raluca Turcan: Alegerile anterioare au fost o inselatorie

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, a subliniat importanta celor doua voturi, pentru referendum si alegerile europarlamentare, considerandu-le "vitale".

"Vin de la Sibiu, ma intorc la Sibiu si mesajul meu catre dumneavoastra este urmatorul: Sibiul voteaza PNL si Klaus Iohannis. (...) In 26 mai, avem de dat doua voturi vitale pentru tara noastra, unu, la referendumul convocat de presedintele Klaus Iohannis impotriva coruptilor si, doi, un vot pentru forta Romaniei in Europa. Unii dintre dumneavoastra va intrebati de ce referendum? Pentru ca Romania este sub asediu, democratia este in pericol, agenda guvernamentala a fost confiscata de un grup cu comportament infractional organizat si presedintele ne cheama la referendum sa spuneti 'Vreti sa dam la o parte grupul infractional care ne-a amanetat viitorul?', 'Da', acesta trebuie sa fie raspunsul. 'Vreti sa redam Romania unor oameni cu simtul responsabilitatii si al interesului public?', 'Da', acesta este raspunsul", s-a adresat Turcan participantilor la eveniment.

Potrivit acesteia, alegerile anterioare au fost o inselatorie.

"Oameni buni, alegerile trecute au fost o inselatorie cap-coada. Daca unul dintre dumneavoastra greseste, plateste? Plateste, de multe ori cu varf si indesat. Daca unul de la ei greseste, plateste? Nu. Schimba legea, modifica reguli, calca totul in picioare, voteaza ca negrul este alb si, in tot acest timp, economia este pe butuci, educatia este praf (...) in sanatate inca se moare cu zile, pe plan international am ajuns sa fim aratati cu degetul. Toate aceste nefacute ale PSD-ului trebuie oprite pentru ca votul la referendum este un vot de motiune de cenzura impotriva guvernului PSD-ALDE, Dragnea, Dancila si Tariceanu. Al doilea vot extrem de important este votul pentru cei care sa reprezinte Romania in Europa, cu demnitate, cinste, onoare, integritate, cu forta. Uniunea Europeana inseamna pentru Romania reguli, libertate, bani europeni", a mai spus Raluca Turcan.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Siegfried Muresan PNL europarlamentare , #PNL