Start Black Friday: cum poate fi email marketingul un instrument de baza pentru magazinele online

Comunicat de presa
Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 14:28
13268 citiri
Start Black Friday: cum poate fi email marketingul un instrument de baza pentru magazinele online
Foto: Andrei Georgescu, White Image

White Image, prima agentie specializata in email marketing din Romania, vine in pregatirea campaniilor din sezonul de toamna - iarna cu o prezentare a tacticilor de email marketing care pot genera rezultate pentru magazinele online.

De Black Friday, ca in orice promotie, este esential ce s-a intamplat inainte de inceputul acesteia, ce se intampla in timpul promotiei, dar si mai importanta este consolidarea pentru urmatoare campanie, indiferent de rezultatele actuale.

Apoi, in aceasta perioada, este momentul in care se vede diferenta intre magazinele care au avut o strategie si au investit in crearea unei relatii pe termen lung cu clientii sau potentialii sai clienti, prin construirea unei baze de date consistente si cele care nu au facut acest lucru.

Inainte de Black Friday, e bine de stiut la ce se asteapta si ce apreciaza clientii intr-un mail de informare cu privire la campaniile de reduceri.

Conform White Image, pentru un business online matur, email marketingul poate fi pe al doilea sau al treilea loc intre canalele de comunicare utilizate, dar si ca volum al vanzarilor generate. Ca eficienta, acesta poate fi pe primul loc.

Traficul adus pe site e tinta de Black Friday

Este foarte important ca magazinele sa genereze un trafic cat mai mare pe site, iar baza de date cu abonatii la newsletter poate fi cea mai facila modalitate prin care poate fi adus acest trafic (variaza in functie de marimea bazelor de date).

De asemenea, Black Friday este momentul cand creativitatea le permite business-urilor mature sa combine mesajele de impact cu segmentele relevante. Aceasta abordare poate avea un impact major in cresterea ratelor de conversie. Si chiar daca Black Friday este un eveniment dedicat reducerilor, creativitatea nu trebuie omisa. Poate avea impact emotional si poate ajuta conversiile.

In cazul email marketingului, ideala e identificarea preferintelor clientilor si construirea unor mesaje potrivite acestora. De aceea, specialistii White Image recomanda intelegerea clientului, prin informatii despre ceea ce il intereseaza sau ce isi doreste. Acest lucru usureaza mult si procesul de segmentare.

Ce este de evitat e situatia in care potentialul client este pus in fata unei oferte nediferentiate. Rata de conversie mai buna pe email marketing este obtinuta din livrarea unui mesaj care tine cont de preferinte si de intentia de achizitie, adica o comunicare segmentata in functie de interese.

Esenta acestui instrument de promovare este folosirea unui mesaj relevant si targetat pe un interes corect care poate genera achizitii si de la cei care nu aveau neaparat in plan acest lucru.

Un exemplu in acest sens poate fi dat de un magazin cu articole sportive. Daca trimite unui pasionat de ski o oferta buna de clapari sau echipament de ski, s-ar putea ca acesta sa fie convins sa cumpere chiar daca nu avea in plan o astfel de achizitie, insa o oferta la biciclete chiar daca ar fi o oferta foarte buna, e probabil sa nu-l intereseze.

O strategie realista de email marketing trebuie sa tina cont de trei piloni:

stadiul de dezvoltare a unui business - pentru un business la inceput, Black Friday este o oportunitate de a creste accelerat baza de date. In acest stadiu, email marketingul nu este un canal de conversii.

strategia anterioara de colectare a bazelor de date - cu cat sunt mai multi abonati noi in baza de date, cu atat ratele de conversie vor fi mai mari. Cu cat sunt mai multe informatii asociate unui contact, cu atat capacitatea de segmentare e mai buna.

know how-ul companiei in gestiunea bazelor de date. Informatiile relevante sunt cele care fac diferenta dintre o achizitie reusita si un mesaj care nu duce la nicio conversie.

Fara indoiala, Black Friday vine la pachet cu oportunitati de a creste vanzarile. Totusi, este si un moment excelent de completare si consolidare a bazelor de date.

Se poate face atat inainte de Black Friday, prin anuntarea campaniei, cat si in Black Friday pentru viitoarele campanii.

Toate punctele de interactiune cu clientii si potentiali clienti: site-ul, magazinele fizice, call center, linia de suport, colete, confirmari de livrare sau formulare de concurs sau ramburs reprezinta oportunitati de a obtine acorduri de marketing pentru viitoarele campanii, pentru o abordare pe termen lung.

Despre White Image

White Image a fost infiintata in 2003 si a fost prima agentie de email marketing din Romania.

In 2006, la doar trei ani de la infiintare White Image devine prima companie din Europa de Est certificata pentru bune practici in email marketing.

In 2008, compania castiga primul premiu international: Marketing Sherpa Email Award, cel mai important eveniment de email marketing din lume, ce s-a desfasurat in SUA; prima medalie de aur: Gold Consumer la categoria Best Postcard-Style Campaign pentru campania Renault SIAB.

In 2009, primeste a doua medalie de aur pentru acelasi client Renault, dar printr-o campanie mult mai complexa, integrata cu comunicari in etape diferite: Best Limited Series Email Newsletter for Marketing Purposes pentru campania "Caravana Renault Koleos".

In 2013, White Image castiga un nou premiu: Silver in categoria Best Email List Growth Strategy pentru Noriel. In acelasi an, obtinea Locurile 1, 2 si 3 la categoria Best Newsletter Design - eTravel Awards.

In 2014, castiga trei mentiuni de onoare la MarketingSherpa's Email Marketing Awards, impreuna cu clientii Porsche Inter Auto, Altex si Renault.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#strategie black friday, #vanzari Black Friday , #reducere