10 motive sa cumparati saltele online, de la Drimus.ro

Advertorial
Marti, 20 Martie 2018, ora 09:00
19291 citiri
10 motive sa cumparati saltele online, de la Drimus.ro

Alegeti din urmatoarele doua variante:

  • a) cumpar o saltea dintr-un showroom
  • b) cumpar o saltea online
  • Cel mai probabil sunteti tentat sa alegeti prima varianta. De fapt aceasta optiune tinde sa fie prima pe lista pentru orice persoana care intentioneza sa cumpere o saltea.

    La fel ca pantofii si hainele, saltelele par sa fie acele lucruri care trebuie probate inainte de a fi achizitionate. Dar oare asa sa fie?

    In mod surprinzator, raspunsul este "Nu"!

    Sondajele de opinie si studiile in domeniul saltelelor arata ca in foarte multe cazuri este de preferat sa achizitionati o saltea direct online.

    Azi putem sa cumparam online aproape orice produs - carti, alimente, pantofi, haine, mobila. Achizitiile online pot fi efectuate din confortul casei, la orice ora si indiferent de vreme. Este usor sa te informezi inainte de a lua o decizie, nu exista presiune din partea vanzatorului, iar politicile de retur sunt relativ simple.

    Noi credem ca a comanda o saltea nu e acelasi lucru cu a comanda o pizza. Poti sa faci indigestie peste noapte din cauza unei pizza gresit alese, dar daca nu esti atent cand comanzi o saltea, consecintele vor fi mai neplacute si pe termen mai lung.

    De ce sa cumparati saltele online?

    Un motiv bine intemeiat ar fi pretul. In general saltelele online au preturi mai mici, comparativ cu cele din magazin.

    Retailerii de saltele online inteleg ca uneori clientii vor dori sa testeze o anumita saltea, astfel ca includ servicii menite sa le sporeasca increderea: retur gratuit in 30 de zile, restituirea banilor fara alte conditii in cazul in care clientul se arata nemultumit etc. Si nu ne oprim la pret.

    10 motive sa cumparati saltele online

    1. Temperatura din magazin poate fi diferita de cea de acasa

    De ce conteaza acest lucru? Pentru ca exista tipuri de saltele, in special cele cu spuma de memorie, care pot fi influentate de temperatura ambientala.

    Iata cum: temperaturile scazute fac ca salteaua sa fie mai tare, in timp ce temperaturile ridicate determina o rigidate mai scazuta.

    Daca acasa temperatura este diferita de cea din showroom, atunci veti descoperi ca salteaua pe care v-ati intins in magazin se simte diferit intre peretii casei dumneavoastra.

    2. Saltelele au caracteristici specifice

    La fel ca si noi, nu exista doua saltele perfect asemanatoare. Chiar daca aveti doua saltele de aceeasi marca si acelasi model, trebuie sa stiti ca exista mici diferente in ceea ce priveste modul in care acestea "se simt".

    Acest lucru este cu atat mai adevarat in cazul saltelelor din latex sau cu spuma de memorie, din cauza procesului de fabricatie.

    3. Saltelele din magazine nu sunt perfect identice cu ceea ce veti primi dumneavoastra

    In regula, sa presupunem ca nu sunteti ca printesa din povestea cu Bobul de mazare - care era atat de sensibila incat putea simti un bob de mazare plasat sub 20 de saltele. Este posibil sa nu sesizati diferenta dintre doua saltele cu specificatii similare.

    Cu toate acestea, realitatea spune ca pot exista diferente notabile intre o saltea-mostra pe care va intindeti in showroom si cea care va este livrata la domiciliu.

    Cum poate fi explicat acest lucru? Cel mai evident motiv poate fi faptul ca, in showroom, veti proba o saltea pe care deja s-au intins mai multe persoane inaintea dumneavoastra. De aceea saltelele mostra ajung sa fie vandute cu discount semnificativ.

    Poate ca salteaua pe care v-ati intins in magazin vi s-a parut confortabila, insa exista posibilitatea ca cea nou-nouta pe care o veti primi acasa sa va provoace o senzatie diferita.

    4. Agentul de vanzari poate face presiuni pentru ca dumneavoastra sa faceti o anumita achizitie

    Desigur, nu toti agentii de vanzari sunt incisivi, dar adesea ei sunt pregatiti pentru a pune presiune si pentru a va determina sa nu iesiti din magazin cu mana goala.

    Un vanzator bun poate merge pana acolo incat sa supra-aprecieze un model: "Nu veti gasi o saltea mai buna decat aceasta! Garantat!" sau sa faca apel la subconstientul dumneavoastra ("Mai avem foarte putine in stoc / E stoc limitat"). Ce mai poti spune dupa aceste asigurari?

    Este bine stiut ca angajatii magazinelor trebuie sa atinga niste target-uri si sa incerce sa obtina comision din vanzarile impulsionate. In mod ideal ar trebui sa gasiti in magazin un angajat care sa aiba grija sa plecati acasa cu un pat minunat, perfect pentru nevoile dumneavoastra. Dar din pacate, in practica acest lucru se intampla foarte rar - mai ales daca nu aveti o relatie pe termen lung cu un anumit brand sau cu magazinul respectiv.

    5. Satisfactia in urma achizionarii este aproape la fel pentru cei care comanda saltele online versus cei care ridica direct din magazin

    Foarte interesant, nu? Noi presupunem in mod automat ca cei care au comandat o saltea online, fara sa o probeze si fara sa o "simta" la mana, pot fi mai degraba nemultumiti de achizitia facuta. Dar rezultatele sondajelor de opinie arata ca din punct de vedere statistic, nu exista o diferenta notabila in ceea ce priveste experienta de cumparare.

    Cei care comanda online sunt la fel de multumiti ca cei care au avut ocazia sa probeze salteaua, sa se intinda pe ea, sa puna mana pe ea si sa o intoarca pe toate partile. La urmatoarele puncte vom explica de ce se intampla acest lucru.

    6. Distragerea atentiei din magazin poate duce la o testare inadecvata

    Cand faci cumparaturi este foarte usor sa ti se distraga atentia. Poate copilul plange si cere acasa, mama te suna insistent, sotul / sotia te indeamna sa te grabesti si sa te decizi mai repede, agentul de vanzari vorbeste foarte repede incercand sa te convinga sa cumperi un anumit model, luminile sunt prea orbitoare sau pur si simplu ceilalti clienti din magazin misuna ici si colo - toti acestia sunt factori care va pot distrage atentia si astfel puteti face o alegere neinspirata.

    7. Cumparatorii din online tind sa se informeze mai mult

    In general cumparatorii care merg la magazin pornesc cu ideea ca acolo vor primi ajutorul de care au nevoie pentru a lua o decizie buna. Se bazeaza pe experienta si buna intentie a angajatilor.

    Nu acelasi lucru se intampla in online. Cumparatorii din mediul virtual pleaca de la premisa ca trebuie sa-si bazeze decizia doar pe ei insisi si procedeaza in consecinta.

    Cautarile incep de pe cele mai cunoscute motoare de cautare (desigur, Google) pentru a descoperi cele mai bune marci, modele si chiar feedback de la cumparatorii anteriori.

    In general cei care intentioneaza sa cumpere saltele online consulta mai multe site-uri si citesc mai multe recenzii inainte de a lua o decizie. Ei trebuie sa capete o oarecare incredere ca fac o alegere potrivita, motiv pentru care incearca sa fie cat mai bine informati.

    Ironic sau nu, un sondaj de opinie realizat in SUA arata ca cei mai multi consumatori considerau ca saltelele online sunt mai durabile si ofera mai mult confort pe termen lung comparativ cu cele cumparate din magazin.

    8. Magazinele online de saltele ofera adesea servicii excelente pentru clienti

    Cumparatorii apreciaza foarte mult modul in care li se raspunde la intrebari si cum interactioneaza in general cu firma de saltele online.

    Ei tind sa se indrepte spre companii cu feedback pozitiv si servicii competitive cum ar fi de exemplu: livrare (gratuita) prin curierat rapid pana la domiciliu, posibilitate de plata ramburs, posibilitate de retur in x zile de la data achizitiei (tip "multumit sau banii inapoi"), raspuns rapid la intrebari referitoare la produse, garantie extinsa, servicii de pick up & return etc.

    Nu sunt putine cazurile in care clientul poate returna o saltea si poate primi banii inapoi, fara nici cea mai mica problema sau tragere la raspundere. Toate aceste lucruri insufla mai multa incredere pentru cumpararea unei saltele online.

    9. Achizitionand o saltea dintr-un magazin online puteti beneficia de reduceri semnificative

    Astfel puteti economisi si pana la 20% daca faceti o achizitie online pentru saltele. Unii comercianti promoveaza campanii de reduceri in mod regulat, iar dumneavoastra puteti beneficia de discounturi incredibile (cum ar fi de exemplu de Black Friday, Cyber Monday, extrasezon etc).

    De asemenea se poate intampla ca dupa ce cumparati o saltea online sa primiti un cupon de reducere pentru o viitoare achizitie din acelasi magazin.

    10. In online exista o transparenta mai mare intre comerciantii de saltele

    Astfel puteti face rapid si sigur comparatii intre mai multe magazine online, intre tipuri diferite de saltele, branduri si modele.

    Aveti acces la informatii si descrieri ample pentru fiecare tip de saltea. Vi se comunica dimensiunile (pentru a face masuratorile necesare), gradul de rigiditate, structura si greutatea sustinuta per utilizator. Nu in ultimul rand, puteti sa comandati dintr-un alt magazin.

    Daca locuiti in Sinaia / Sebes / Focsani/ Tulcea etc. si vreti sa cumparati o saltea dintr-un magazin clasic aveti putine optiuni la dispozitie. Dar daca deschideti laptopul, intrati pe google, cautati magazine cu saltele online si incepeti sa studiati ofertele, practic puteti comanda salteaua dorita din orice colt al tarii, inclusiv din capitala, de pe Drimus.ro.

    Inca o data se dovedeste ca in online distantele sunt reduse, barierele dispar si informatia curge lin prin venele fiecarui site. Poate ca de aceea este mai interesant, mai sigur si ma intelept sa cautati o saltea intr-un magazin online de profil.

    De retinut!

    Spre final, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le retineti daca vreti sa cumparati saltele online fara batai de cap.

    • Daca totusi alegeti sa cumparati o saltea dintr-un showroom, luati in considerare toate variabilele prezentate mai sus, care va pot influenta in mod negativ experienta de achizitie. Inarmati-va cu precautie. Daca puteti, pentru servicii autentice incercati sa stabiliti o relatie solida cu magazinul respectiv sau cu angajatul de la vanzari.

    • Pentru linistea dumneavoastra, indreptati-va din start atentia spre mediul online. Este reconfortant sa stii ca nu exista nicio diferenta notabila in ceea ce priveste modul in care cumparatorii se declara multumiti de salteaua achizitionata - indiferent daca au cumparat-o online sau offline.

    ATENTIE!!!

    Este foarte important sa tineti cont de urmatoarele aspecte la comandarea unei saltele online:

    • Masurati cu atentie salteaua veche. Peste 70% din retururi se datoreaza faptului ca salteaua comandata nu a intrat in cadrul patului, fiind o dimensiune gresita! In acest caz, returul produsului va fi suportat de dumneavoastra si poate costa uneori si 100 lei.

    • Tineti cont de perioada de acomodare. Daca ati dormit pe o saltea economica cu arcuri, si o schimbati cu o saltea pe burete (poliuretan, memory, latex), veti avea nevoie de o perioada de acomodare, ce poate dura si o luna de zile. Saltelele cu miez de burete forteaza coloana sa stea in pozitie ortopedica, sanatoasa, fapt ce poate provoca o stare de disconfort, pana la obisnuirea organismului. Cumparatorii neinformati ajung sa fie deranjati de anumite lucruri si restituie salteaua achizitionata online mult prea devreme, pierzand de fapt potentialele beneficii pentru sanatate pe care le-ar fi adus acel model.

    • Nu cumparati dupa moda. Saltele se cumpara dupa specificul fiecarei persoane. Daca aveti probleme cu coloana, lombara, NU CUMPARATI SALTELE CU SPUMA DE MEMORIE. Spuma de memorie este o solutie excelenta pentru cei care au artrita sau acuza dureri similare. Sfatuiti-va intotdeauna cu consultantul de vanzari in legatura tipul de saltea ce vi se potriveste.

    • Cumparati o husa de protectie - Nu sunt scumpe dar va protejeaza salteaua de scamosare si murdarie. Saltelele nu se recomanda sa se spele direct cu apa si sapun, deoarece pot mucegai.

    • Saltelele cu miez de poliretan se aseaza doar pe somiere cu lamele elastice. Daca sunt asezate pe placa de lemn/pal, saltele pot mucegai.

    Indiferent daca veti cumpara saltele online sau dintr-un magazin traditional, puneti accent pe informare. Studiati putin tipurile de saltele disponibile, incercati sa intelegeti diferentele si raportati caracteristicile la nevoile dumneavoastra specifice.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
    #magazin saltele online, #comanda saltea online , #shopping online