Afrodiziace nemaiauzite din zone tropicale (Galerie foto)

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 12:10
6431 citiri
Afrodiziace nemaiauzite din zone tropicale (Galerie foto)
Foto: listverse

In ultimele decenii, ecologistii au inceput sa fie din ce in ce mai ingrijorati de consecintele defrisarilor din zonele tropicale (in special din padurea amazoniana), mai ales din cauza faptului ca doar 1% din plantele existente in aceste regiuni au fost studiate stiintific in ceea ce priveste proprietatile lor medicale.

Plantele de mai jos sunt cunoscute ca fiind afrodiziace, dar mai mult in mod empiric - erau folosite de samanii si de vracii din America de Sud. Unele mai sunt utilizate si astazi, potrivit Listverse.

1. Yohimbe

Yohimbe este un alcaloid cu efecte afrodiziace si stimulatoare, gasit in mod natural in arborele Pausinystalia yohimbe. Yohimbe a fost folosit atat ca supliment alimentar, sub forma de extract, cat si ca medicament dat pe baza de prescriptie, in forma pura, pentru tratarea disfunctiilor sexuale.

Despre aceasta substanta s-a aratat ca duce la cresterea cantitatii de lichid seminal la caini si ca este eficienta in tratamentul disfunctiei orgasmice la barbati.

2. Damiana

Aceasta este o planta mica ce produce flori de mici dimensiuni, de asemenea, galbene, aromatice. Infloreste de la inceputul verii pana la sfarsitul ei, iar florile sunt urmate de fructe care au gust asemanator cu cel al smochinelor. Frunzele au fost folosite in mod traditional pentru ceaiuri, iar tamaia pe care o contine planta a fost utilizata de bastinasii din America de Sud si Centrala pentru efectele de relaxare.

Ea a fost insa considerata si un afrodiziac si a continuat sa fie folosita in acest scop si in timpurile moderne. Iar studii recente realizate pe sobolani au aratat ca planta are, intr-adevar, si astfel de proprietati.

3. Floarea pasiunii

Puterea afrodiziaca a acestei plante, numita stiintific Passiflora incarnata, sta in special in frunze si in tulpina, iar aceasta proprietate a fost confirmata si printr-un studiu, e drept insa ca doar la soareci.

Iar efectele ei pozitive se pare ca sunt si mai multe, crezandu-se ca amelioreaza depresia, alina durerea si chiar ucide microbii. Florile in sine sunt remarcate de secole pentru frumusetea lor exotica.

4. Nuci cashew

Acestea sunt de fapt fructul copacului cashew sau cajeiro, numit stiintific Anacardium occidentale. Acesta este folositor din punct de vedere medicinal pentru frunzele sale, pentru scoarta si pentru fructe (nucile cresc la capatul unui peduncul dulce si moale). Aceste nuci, care sunt un popular afrodiziac brazilian, trebuie insa fierte sau prajite inainte de a fi consumate, pentru a se indeparta reziduurile toxice.

Anumite parti din acest copac sunt folosite si pentru a usca secretiile si a reduce febra si tensiunea arteriala. Concentratul din acest fruct se importa congelat - deoarece in forma naturala este extrem de perisabil.

5. Guarana

Originara din padurea amazoniana, guarana este denumita stiintific Paullinia cupana. Fructul a atras atentia indienilor datorita aspectului de "ochi" care apare dupa ce fructele se coc si plesnesc, lasand la vedere semintele negre. Atat semintele, cat si fructele sunt folosite in medicina populara pentru amplificarea libidoului, dar si pentru a calma nervii, a stimula energia, a reduce durerea si chiar greutatea.

Multi brazilieni adauga guarana in bauturile tonice pentru a incetini imbatranirea, a trata durerile de cap si a reduce oboseala. Iar cultivarea acestei plante este astazi in beneficiul multor triburi amazoniene.

6. Catuaba

Radacina si scoarta arbustului Erythroxylum catuaba au constituit un afrodiziac pentru indienii tupi timp de secole, iar in prezent este extrem de popular in Brazlia. Despre un decoct facut din scoarta de catauba se spune ca face minuni atunci cand este vorba de tratarea impotentei.

7. Picho Huayo

Siparuna guianensis, asa cum este denumit stiintific, este un copac din padurea amazoniana, frunzele si fructele acestuia fiind partile lui valabile din punct de vedere medicinal. Aroma frunzelor, care seamana cu cea a lamaiei, este foarte populara in solutiile afrodiziace.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#afrodiziace naturale, #afrodiziace tropicale, #afrodiziace zone tropicale, #plante afrodiziace , #afrodisiace