Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Scoala > studenti
A   A   A

Student roman, autorul unuia dintre primele 10 studii stiintifice ale anului 2011

Student roman, autorul unuia dintre primele 10 studii stiintifice ale anului 2011
Foto: EVZ
Romanul Sergiu Pasca, student la Universitatea Stanford, este considerat ca unul dintre cei mai importanti cercetatori ai anului 2011, in urma publicarii unui studiu stiintific in prestigioasa revista Nature Medicine.

Potrivit EVZ, studiul lui Pasca se refera la autism. In varsta de 30 de ani, el a mai obtinut Premiul pentru Cercetare Inovativa Postdoctorala (din peste 1400 de cercetatori postdoctorali din Facultatea de Medicina Stanford), premiul Sammy Kuo pentru Cel Mai Bun Articol in Neurostiinte la Universitatea Stanford si prestigiosul premiu-grant international NARSAD.

Studentii romani din strainatate, premiati si incurajati sa se intoarca in tara

Marti seara, la Gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), Sergiu Pasca a fost desemnat cel mai bun student roman din strainatate in anul universitar 2011-2012.
El a obtinut marele premiu al Galei LSRS din 2013 - Cel mai bun student roman in strainatate in 2012. Pasca a fost recompensat pentru eforturile de a descoperi un leac pentru autism, in cadrul studiilor postdoctorale la Facultatea de Medicina de la Stanford.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 21:30

 Articol citit de 1903 ori

Citeste si: