Presedintele Asociatiei de Parinti, despre rezultatele de la simulare: Sunt mediocre. S-a ajuns la os

Sambata, 23 Martie 2019, ora 19:21
10801 citiri
Presedintele Asociatiei de Parinti, despre rezultatele de la simulare: Sunt mediocre. S-a ajuns la os
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Asociatiei Parintilor, Iulian Cristache, declara ca notele la simularea Evaluarii Nationale sunt mediocre, precizand ca rezultatele slabe din ultimii ani sunt consecinta programei deficitare, a subfinantarii sistemului de educatie si ingerinta politicului in actul educational.

"Rezultatele sunt in trendul ultimilor ani, mediocre, nici nu aveam alte asteptari, atat timp cat se fac modificari de programa, cat nu vorbim de o resursa umana calificata, care sa interactioneze mai mult cu elevul, subfinantarea ultimilor ani si profesorii care au mai ramas in sistem, lipsa de predictibilitate, ingerinta polticului. Practic, culegem ce-am insamantat de-a lungul celor 20-30 de ani", a declarat pentru Mediafax Iulian Cristache.

Intrebat daca este posibila corijarea acestei situatii pana la finele anului scolar, presedintele Asociatiei de Parinti spune ca nu se poate vorbi despre un reviriment spontan.

El a precizat ca este necesara o formare initiala la alte standarde, astfel incat sa fie asigurata calitatea actului educational. Alte probleme semnalate de acesta sunt lipsa timpului acordat elevilor pentru invatare si instruire, numarul ridicat de elevi de la clasa, care depaseste cu mult numarul admis de lege si clasele cu regim simultan din mediul rural, unde sunt clase care invata concomitent de la I-a pana la a IV-a.

"S-a ajuns la os. Eu am atras atentia in ultimii 2-3 ani, de cand sunt presedinte, ca nu putem cobori mai jos de atat, dar observ ca structura subiectelor devine din ce in ce mai usoara, astfel incat sa se mentina promovabilitatea, cu ghilimelele de rigoare, ca Evaluarea Nationala nu este un examen ce tine de promovabilitate, ca te duci intr-un liceu teoretic si cu 2, si cu 3, prin repartizarea computerizata", a mai adaugat acesta.

Din punctul sau de vedere, legea trebuie sa fie corecta, asumata de catre toti partenerii, iar finantarea sa fie suficienta. Acesta a atras atentia ca disciplinele de stiinte exacte vor ramane fara profesori in viitorul apropiat, pentru ca cei care urmeaza a iesi la pensie nu vor avea inlocuitori, atata vreme cat un profesor debutant are 1.800 de lei salariul net, iar un licentiat in matematica este platit cu 4.000 sau 5.000 de lei intr-un alt domeniu. Iulian Cristache spune ca actul educational, cel putin la stiintele exacte, reprezinta o mare problema.

Rezultatele simularii Evaluarii Nationale, sustinuta de catre elevii claselor a VII-a si a VIII-a, in perioada 11-13 martie, arata ca, la clasa a VII-a, doar un procent de 52,4% dintre elevii prezenti la toate probele a obtinut rezultate mai mari sau egale cu 5, in timp ce, la clasa a VIII-a, 53,1% dintre elevii prezenti la toate probele a obtinut rezultate mai mari sau egale notei 5, arata datele Ministerului Educatiei Nationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#rezultate simulare evaluare nationala , #educatie