Patru medalii pentru Romania la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete

Vineri, 12 Aprilie 2019, ora 16:05
4114 citiri
Patru medalii pentru Romania la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete
Foto: Arhiva Pixabay

Lotul feminin de matematica al Romaniei a obtinut o medalie de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz la cea de-a VIII-a editie a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete (European Girls' Mathematical Olympiad - EGMO), care se desfasoara la Kiev, in perioada 7-13 aprilie.

Medalia de aur a fost cucerita de Alexandra Timofte, clasa a XI-a, la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, detinatoare a inca trei distinctii la aceasta competitie: medalie de aur in 2018 si medalii de argint in 2016 si 2017, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei.

Amina Abu Shanab, clasa a X-a, si Diana Tolu, clasa a IX-a, ambele eleve ale Liceului Teoretic International de Informatica din Bucuresti, au fost medaliate cu argint. Amina Abu Shanab a obtinut acelasi premiu si anul trecut, la Florenta.

Medalia de bronz i-a revenit Ioanei Popescu, clasa a IX-a, la Liceul Teoretic "Scoala Europeana" din Bucuresti.

Lotul Romaniei a fost condus si insotit de Mihail Baluna, profesor la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti, si Anca Baltariga, profesor la Liceul Teoretic International de Informatica din Capitala.

"Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete este un concurs international similar ca structura cu Olimpiada Internationala de Matematica (doua probe scrise, sustinute in doua zile consecutive) . Conform regulamentului, o echipa este compusa din patru eleve cu varste pana in 20 de ani.

EGMO este, in acelasi timp, singura olimpiada internationala de stiinte care se adreseaza exclusiv elevelor de liceu, pasionate de matematica dincolo de programa scolara clasica.

Pe termen lung, EGMO isi propune cresterea numarului de fete in echipele participante la Olimpiada Internationala de Matematica, dar si in facultatile de profil", a precizat MEN.

Alte obiective urmarite sunt promovarea tinerelor cercetatoare si sprijinirea schimbului cultural si interdisciplinar intre adolescentele din tarile participante. EGMO 2019 a reunit 196 de concurente din 50 de tari.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#medalii Romania olimpiada fete matematica , #olimpiada