Olguta Vasilescu i-a convins pe profesori sa renunte la proteste, desi grila de salarii ramane la fel

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 20:55
6296 citiri
Olguta Vasilescu i-a convins pe profesori sa renunte la proteste, desi grila de salarii ramane la fel
Foto: Facebook / Lia Olguta Vasilescu

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant suspenda protestul anuntat pentru joi, 22 februarie, in urma discutiilor care au avut loc miercuri cu ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Sindicalistii din invatamant au declarat, dupa pichetul de miercuri, ca au primit promisiuni de la ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pentru rezolvarea a trei dintre problemele ridicate, dar nu si in cazul grilei de salarizare, cea de-a patra solicitare a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

"Doamna ministru a acceptat ca trei din cele patru probleme ridicate sa fie discutate. Este vorba de reincadrare si s-a angajat ca va lua legatura cu Ministerul Educatiei si cu Ministerul Finantelor sa gasim o solutie ca sa poata regla toate salariile care acum prezinta anomalii, sunt salarii diferite.

De asemenea, s-a angajat ca va incerca sa gaseasca o solutie pentru regulamentul privind sporurile. Aceasta este o alta nemultumire, iar atunci cand se va discuta de Legea pensiilor o sa se gaseasca o formula astfel incat sa apara un factor de corectie cat mai mic, astfel incat profesorii cu probleme de sanatate care vor sa se pensioneze inainte de implinirea varstei standard sa nu fie penalizati asa cum se intampla in prezent.

Legat de grila salarizarii, s-a spus ca in acest moment nu exista nicio varianta de a rediscuta grila, pentru ca sunt corelate domeniile ocupationale si acest lucru nu mai poate fi discutat in acest moment", a declarat presedintele FSLI, Simion Hancescu, la finalul discutiilor de miercuri de la Ministerul Muncii.

FSLI solicita Guvernului modificarea OUG 3/2018, privind unele masuri fiscal - bugetare, prin care mii de angajati din invatamant aflati in concediu medical pierd sume importante din venit.

De asemenea, sindicalistii doresc renegocierea Legii cadru nr. 153/2017, prin care a fost stabilit raportul de 1 la 12 intre cel mai mic si cel mai mare salariu de la stat, personalul didactic de predare fiind pozitionat intre 1,64 si 2,76, in treimea inferioara a grilei de salarizare, precum si a Legii cadru nr. 153/2017 referitoare la salarizarea bugetarilor.

In plus, FSLI solicita Ministerului Muncii modificarea Legii pensiilor, astfel incat cadrele didactice sa se poata pensiona cu trei ani inainte de implinirea varstei standard.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#proteste sindicate invatamant, #salarii invatamant, #proteste profesori , #profesori