O mama sustine ca fiul i-a fost refuzat de scoli din cauza ADHD, dar si a IQ-ului mare

Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 14:58
5290 citiri
O mama sustine ca fiul i-a fost refuzat de scoli din cauza ADHD, dar si a IQ-ului mare
Foto: Arhiva Ziare.com

O mama din Satu Mare reclama ca fiul ei de 8 ani, diagnosticat cu ADHD, este refuzat de scolile cu regim normal din cauza starii sale, iar de cele speciale din cauza IQ-ului mare. Autoritatile infirma varianta femeii.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Satu Mare, la audientele sustinute marti de prefectul Darius Filip s-a prezentat o femeie din Satu Mare care se confrunta cu imposibilitatea scolarizarii fiului ei de numai opt ani, din cauza unor probleme de comportament.

"Concret, copilul diagnosticat cu ADHD si depresie nu este primit in scolile cu regim normal din Satu Mare, din cauza starii sale, iar in cele speciale nu se clasifica datorita IQ-ului mare.

Prefectul Darius Filip a dispus in acest caz efectuarea unor verificari suplimentare la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Satu Mare pentru a se stabili concret la ce institutie de invatamant poate fi inscris copilul si care au fost motivele refuzului de a frecventa mai multe scoli din municipiu", se arata in comunicat.

Prefectul Darius Filip a declarat, miercuri, ca nu s-a confirmat faptul ca baiatul a fost respins la inscrierea la scoala pe motiv ca ar avea ADHD.

"Din informatiile adunate, avem confirmata de catre o scoala unde este arondat domiciulul femeii ca s-a prezentat in toamna, nu cand se fac inscrierile, si deoarece erau peste 30 de copii in clasa I-a i s-a spus ca nu poate sa mearga acolo si i s-a recomandat sa mearga in alta parte.

Femeia pare directionata sa isi inscrie copilul la o scoala speciala, nu la una normala, desi acesta nu ar fi de scoala speciala si ar fi pacat sa-l duca la una. IQ-ul i-ar permite, si cu ajutorul unui invatator, sa urmeze o scoala normala.

Am invitat-o miercuri pe mamica respectiva la o discutie cu specialistii Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) pentru a gasi o solutie, sa o linistim, pentru ca mi s-a parut speriata si usor dezorientata.

Am identificat o alta scoala, tot in apropiere de domiciliul lor, care are mai putini elevi in clasa a I-a si care sunt dispusi sa o primeasca, daca dansa accepta", a spus Filip.

Purtatorul de cuvant al ISJ Satu Mare, Adriana Dinga, a declarat, la randul sau, ca directorii scolilor infirma varianta femeii, dar aceasta a fost invitata la o discutie la ISJ Satu Mare si situatia copilului va fi rezolvata.

Tulburarea de deficit de atentie si hiperactivitate (ADHD) este una dintre cele mai frecvent diagnosticate tulburari de comportament in copilarie.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#copil AHDH scoala reclamatie, #copil AHDH scoala , #elevi