Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Scoala > gradinita
A   A   A

O educatoare i-a scris cu pixul pe fata unui copil de 4 ani, ca sa il pedepseasca

O educatoare i-a scris cu pixul pe fata unui copil de 4 ani, ca sa il pedepseasca
Foto: Arhiva Ziare.com
Un copil in varsta de 4 ani din judetul Gorj a fost scris cu pixul pe fata de educatoare, pentru ca cel mic nu a indeplinit sarcinile care ii reveneau la gradinita si a fost neascultator. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a deschis o ancheta in acest caz.

Scandalul de la Gradinita Valea Pojarului, din cadrul Liceului Tehnologic Bustuchin, a pornit vineri, dupa ce copilul de patru ani ar fi refuzat sa indeplineasca toate sarcinile stabilite de educatoare.

"O educatoare de la o structura a Liceului din Bustuchin, cand un prescolar a fost neascultator, neastamparat, a ales sa-l pedepseasca, scriindu-l pe frunte, cu pixul, la gradinita. Incidentul este regretabil, este o manifestare total nepotrivita si cel putin o mustrare in fata colegilor va primi doamna educatoare, activitatea ii va fi monitorizata. Nu mai exista incidente similare in activitatea pe care a desfasurat-o. Este din toamna la Liceul din Bustuchin", a declarat, luni, Georgeta Popescu, purtatorul de cuvant al ISJ Gorj.
Tatal baiatului a transmis fotografiile cu prescolarul scris pe frunte directorului institutiei de invatamant, insa educatoarea in varsta de 30 de ani a prezentat o alta varianta, spunand ca i-a facut un semn mic.

"Copilasul are patru ani. Am discutat cu tatal. Eu am aflat luni, dar in niciun caz nu anticipam pozele pe care le-am vazut. Mi s-a spus ca i s-a facut un semn aidoma unui abtibild pentru ca nu si-a rezolvat o parte din sarcinile de lucru. Am vorbit si cu doamna educatoare. Daca doamna educatoare a gresit, personal cred ca a gresit, o comisie va lua niste masuri care vor merge, in functie de gravitate, pana la o sanctiune disciplinara care sa-i arate dumneaei ca asa ceva nu se poate pune in practica in sistemul educational. Cadrele didactice nu trebuie sa fie pedepsitorul scolii. Nu stiam ca are astfel de porniri. Doamna nu o recunoastea asa cum am vazut eu in poze. Spune ca i-a facut un mic semn", a spus, la randul sau, Vasile Spiridon, directorul Liceului Tehnologic Bustuchin
O comisie de disciplina va analiza situatia si va lua masurile care se impun in ceea ce o priveste pe educatoarea care a pedepsit copilul scriindu-l cu pix pe frunte.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 16 Aprilie 2018, ora 18:37

 Articol citit de 2470 ori

Citeste si: