Laude-Reut, pionierul educatiei antreprenoriale in scoala romaneasca

Advertorial
Vineri, 20 Decembrie 2019, ora 17:16
16469 citiri
Laude-Reut, pionierul educatiei antreprenoriale in scoala romaneasca

Prima scoala din Romania, Complexul Educational Laude-Reut, a semnat un Acord de parteneriat impreuna cu Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) si Federatia Patronala de Petrol si Gaze (FPPG), prin care se introduc in curricula scolara orele de antreprenoriat ca materie de studiu obligatorie incepand de anul viitor.

Acest demers face parte dintr-un proiect amplu al CONAF si FPPG agreat cu Ministerul Educatiei Nationale, prin care incepand cu 2020, se vor introduce, ca materie optionala, orele de antreprenoriat in scolile de stat.

Demersul Complexului Educational Laude-Reut reprezinta prima masura concreta promovata de mediul privat prin care se sustine dezvoltarea competentelor antreprenoriale in randul tinerilor prin modalitati noi si creative de predare si invatare incepand din scoala gimnaziala si continuand cu invatamantul superior.

"Initiativa Complexului Laude- Reut este una salutara oferind astfel un exemplu celorlalte institutii de invatamant din tara, fie ca vorbim de cele de stat sau private. Ne bucuram ca un colegiu de renume, cu performante remarcabile a inteles esenta demersului nostru. Consolidarea educatiei antreprenoriale in scoli si institutii de invatamant liceal va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului in cadrul economiei noastre", este de parere Cristina Chiriac, presedinte CONAF.

La randul sau, Tova Ben Nun-Cherbis, presedintele Complexului Laude-Reut declara ca: "Suntem onorati sa fim prima scoala inclusa in Pactul pentru Educatie Antreprenoriala, asteptam sa ni se alature si alte scoli si sa pregatim impreuna generatiile de maine care vor intra pe piata muncii, pentru un viitor mai bun si mai valoros, dezvoltandu-le competentele antreprenoriale prin modalitati noi si creative de predare si invatare incepand din scoala gimnaziala"

"Cred in importanta educatiei la nivel individual si la nivelul societatii in care traim. Educatia este motorul economic al unei comunitati si este baza unei evolutii economice sustenabile pentru viitor. Marii antreprenorii au posibilitatea de a genera schimbari importante in mediul social, prin crearea de bunastare si locuri de munca, element de baza a unei dezvoltari durabile pentru o societate in continua evolutie", considera Franck Neel, presedintele FPPG.

Comisia Europeana recunoaste educatia antreprenoriala drept un instrument care ii poate ajuta pe tineri sa fie mai antreprenoriali. Educatia antreprenoriala se refera la modul de dezvoltare a unui set general de competente, aplicabile in toate aspectele vietii, nu doar la a invata cum se conduce o intreprindere sau o afacere. Ea cuprinde toate formele de invatare, educatie si formare care contribuie la crearea spiritului, a competentelor si a comportamentului antreprenorial, cu sau fara un obiectiv comercial.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Complex Educational Laude Reut, #pionier antreprenoriat invatamant romanesc , #stiri invatamant
Comentarii
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5
Tovarase Tova Ben Nun-Cherbis, presedinte al Complexului Laude-Reut,