Idei de activitati extrascolare pentru copilul tau

Luni, 18 Februarie 2019, ora 17:10
8484 citiri
Idei de activitati extrascolare pentru copilul tau

Pentru a se dezvolta complet, un copil trebuie sa exploreze cat mai mult si sa aiba parte de experiente cat mai variate inca din primii ani de viata. De aceea, este necesar ca orice parinte sa investeasca in activitati extra scolare si sa se implice activ in educatia non-formala a celui mic.

Daca si tu ai un copil si te intrebi cum il poti ajuta sa creasca sanatos, citeste in continuare si afla ce tip de activitati i s-ar potrivi micutului tau.

5 activitati extra scolare pe care le poate face copilul tau

1. Inscrie-l intr-un club de teatru

Daca ai observat ca prichindelul tau are o expresivitate unica si adora sa fie in centrul atentiei, il poti inscrie intr-un club de teatru. Astfel, el poate invata sa isi gestioneze emotiile, sa isi exprime sentimentele si sa le diferentieze intre ele.

In plus, o astfel de activitate se va desfasura in grup, iar cel mic va putea cunoaste o varietate de persoane si va putea crea prietenii noi.

2. Ofera-i jocuri educative

Joaca reprezinta un element deosebit de important pentru dezvoltarea copilului tau, asa ca nu ignora orele de timp liber, in care micutul sa poata petrece o vreme acasa sau in parc, facand activitatile care ii plac.

Dupa ce se intoarce de la scoala, ii poti oferi copilului tau mai multe jocuri educative, care sa ii puna la incercare abilitatile si care sa ii dezvolte gandirea logica si creativitatea.

In cazul in care nu stii exact pentru ce sa optezi, poti alege puzzle-uri pe diferite niveluri de dificultate, jocuri de indemanare pentru copii sau carti interactive.

3. Incurajeaza-l sa faca sport

Miscarea fizica nu numai ca il va mentine sanatos pe cel mic, dar il va invata sa fie disciplinat, atent, rapid si perspicace. Lasa-l pe micut sa experimenteze si sa aleaga un sport care ii face placere.

O idee inspirata este sa alegeti impreuna un joc de echipa, astfel incat copilul tau sa invete sa colaboreze cu cei de varsta lui si sa formeze legaturi noi.

4. Insufla-i pasiunea pentru muzica

Daca ai observat ca micutului ii place sa fredoneze melodiile pe care le aude, sa inventeze cantece si sa foloseasca diverse obiecte pe post de instrumente muzicale, este posibil ca acesta sa aiba un talent unic.

Iti poti inscrie copilul la ore de pian, chitara, tobe sau chiar canto, in functie de preferintele lui. Muzica il va ajuta sa aiba o stare de spirit pozitiva, sa aiba incredere in sine si sa isi dezvolte abilitatile creative.

5. Invata-l o limba straina

Unii copii au capacitatea de a invata foarte repede limbi straine, acest lucru fiind extrem de valoros pentru viitor. Asadar, daca prichindelul tau retine imediat cuvinte si expresii noi in alta limba, il poti inscrie la cursuri sau il poti ajuta chiar tu sa invete o limba straina pe care o cunosti.

Cum alegem activitatile extrascolare pentru copii

Multi parinti au tendinta de a supraaglomera programul celor mici cu tot felul de activitati pe care le considera utile sau interesante. Este important sa retii ca timpul liber este esential pentru un copil sanatos si relaxat, iar abundenta de activitati extra scolare poate reprezenta o sursa de stres.

Iata cateva criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi activitatile pentru copilul tau:

- Consulta-te intotdeauna cu micutul si afla ce ii place. Este esential sa mearga la cursuri cu placere.

- Tine cont de orarul de la scoala si nu incarca programul zilnic. Activitatile extra scolare nu ar trebui sa depaseasca doua ore pe zi.

- Nu pune presiune pe copilul tau. Tine minte ca fiecare micut are propriul sau ritm, iar comparatiile cu alti copii pot avea efecte nedorite, precum pierderea increderii in sine.

Acestea fiind spuse, discuta cu micutul tau si gasiti impreuna activitatile extra scolare care i se potrivesc perfect. Nu uita ca o dezvoltare completa implica atat activitati diverse, cat si ore libere, dedicate pentru joaca. Pastreaza un echilibru, iar copilul tau va fi relaxat, fericit si plin de viata!

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#jocuri educative , #elevi