Situatie incredibila inregistrata intr-o cresa din Iasi: Copiii sunt jigniti, ameninti si invatati sa injure. Primele masuri luate

Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 17:19
3931 citiri
Situatie incredibila inregistrata intr-o cresa din Iasi: Copiii sunt jigniti, ameninti si invatati sa injure. Primele masuri luate
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Iasului, Mihai Chirica, a luat masuri impotriva ingrijitoarelor cresei unde copiii erau jigniti si invatati sa injure. Doua ingrijitoare, o asistenta si coordonatoarea institutiei au fost date afara din sistem.

Mihai Chirica a finalizat ancheta de la cresa si a decis ca doua ingrijitoare, o asistenta si coordonatoarea institutiei sa plece din sistem. Directorul cresei a fost sanctionat cu avertisment.

"Pentru cele trei persoane care se ocupau de acea grupa de copii, respectiv doua ingrijitoare si o asistenta, am luat masura sa fie demise si eliminate din sistemul de crese. Si coordonatoarea cresei a fost demisa. Trebuia sa aiba grija ca aceasta situatie sa nu se intample. Doamna director a fost penalizata cu avertisment.

Am rugat-o sa aiba mai multa grija sa nu se mai intample asa ceva. Pot intelege foarte multe lucruri, pot ierta, pot sa analizez cu multa larghete cand e cazul, dar nu tolerez un astfel de comportament fata de copii. Poate fi copilul oricaruia dintre noi. Acolo nu e doar o lipsa de educatie, e si o trauma psihologica", a declarat Mihai Chirica pentru Mediafax.

Atitudinea incredibila din cresa

Familia unui copil din Iasi i-a pus baiatului un dispozitiv de inregistrare pe haina si cand parintii au auzit cum vorbesc educatoarele cu cei mici la cresa au mers la avocat si intentioneaza sa depuna plangere penala.

"Iti miroase a s..a, a oleaca de s..a iti miroase de acuma. Cam devreme", se aude o educatoare care cearta o fetita pentru ca e neastamparata.

Pe inregistrare se aude si cum este certat un baietel pentru ca a facut pe el. I se spune ca e "porc", "nespalat" si "pute ca un dihor".

"De ce nu faci c..a la baie si faci pe tine? Porcule! Esti porc, nu tigru cum spune mama ta. Porc esti ca te c..i pe tine. Miroase ca esti nespalat. A dihor miroase", ii spune ingrijitoarea copilului.

De asemenea, copiii sunt invatati sa injure si sunt amenintati daca nu sunt cuminti.

"In p... ma-tii, ia spune si tu, spune", il invata femeia care ar trebui sa aiba grija de copil si sa il educe, apoi se aud doua voci adulte care rad pe seama "invataturii" oferite. "Te omor", se aude o alta voce adulta adresandu-se unui copil care e neastamparat.

Copilul care a avut dispozitiv de inregistrare pe haina a fost luat de la cresa si merge la psiholog. Avocatul familiei, Ciprian Mitoseriu, a declarat ca parintii vor depune plangere penala, deoarece ceea ce li se intampla copiilor la cresa ii poate afecta pe viata.

"Parintii intentioneaza sa depuna plangere. Este pregatita deja. Plangere penala pentru rele tratamente aplicate minorului si sa vedem in ce masura se justifica. Facem plangere si pentru alte infractiuni. Cresa apartine Primariei Iasi. Nu mi se pare admisibil. Vorbim despre educatie data unor copii de 2 - 3 ani cu bataie si injuraturi iar orice eveniment la aceasta varsta ii poate marca pe viata", a spus Ciprian Mitoseriu.

Potrivit acestuia, copilul de trei ani si opt luni nu mai frecventeaza cresa Primariei Iasi, iar de vineri o bunica are grija de el, baiatul incepand deja sedintele cu un psiholog.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#ingrijitoare cresa jignit copii, #Iasi ingrijitoare jignit copii , #gradinita
Comentarii
Poza Nasty
Nasty
rank 5
Nu i-au invatat pe copii si textul de pe "placutele suedeze"?