Gratiem detinutii din cauza conditiilor improprii, dar studentii stau in camine pline de plosnite si gandaci

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 20:45
9576 citiri
Gratiem detinutii din cauza conditiilor improprii, dar studentii stau in camine pline de plosnite si gandaci
Foto: Universitatea Politehnica Bucuresti

De cateva zile ies pe banda rulanta detinuti din inchisori, dupa ce a intrat in vigoare legea prin care persoanelor incarcerate in conditii improprii li se reduce din pedeapsa, dar cu spitalele sau caminele studentesti ce se intampla?

Un student, viitor inginer electronist, a ajuns la spital dupa ce a fost muscat de plosnitele care i-au umplut camera de camin inchiriata de la Universitatea Politehnica Bucuresti, transmite Digi 24.

Tanarul a obtinut cu greu locul in camin si la inceput, cand au aparut plosnitele, nu a crezut ca vor reprezenta o problema atat de mare. Dar apoi a ajuns la spital cu mainile si picioarele umflate.

"Muscaturile s-au umflat destul de tare. S-au inrosit. Am fost la medic, mi-a prescris antialergice, niste pastile, si mi-a zis sub nicio forma sa nu mai stau in camera aia", a povestit studentul.

Chiar si la doua saptamani dupa ce a fost la medic, tanarul inca are urmele pe corp.

"Am fost la administratie, am anuntat. Solutia lor a fost sa vina sa faca dezinsectie cu noi in camera. Cu alte cuvinte, voiau sa ne imbibe saltelele cu insecticide si dupa aia noi sa dormim in ele", a spus studentul.

Pana la urma saltelele au fost arse, dar inlocuite cu altele tot cu plosnite. Solutia a fost sa plece sa doarma la prieteni, pentru ca nici dupa ce a incercat produse din comert, plosnitele nu au disparut.

"Plosnitele si gandacii sunt la ordinea zilei la noi. Pe langa gandaci si toate cele exista si conditii insalubre si la dusuri. Exista mucegai, nu sunt intretinute", a transmis George Bunescu, vicepresedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania.

Contactat de Digi 24 pentru a comenta situatia, rectorul Universitatii Politehnice Bucuresti, Mihnea Costoiu, a spus ca este ocupat si pentru informatii l-a recomandat pe directorul Directiei Generale Administrativ Economica, care nu a putut fi contactat.

Si toate aceste lucruri se intampla in camerele in care studentii ar trebui sa aiba conditii si pentru care platesc lunar o anumita suma, in cazul de fata 160 de lei.

Conditii similare se intalnesc si in spitalele din tara, unde oamenii stau internati in conditii mizere, riscand sa plece acasa si cu infectii spitalicesti din unitatile medicale.

Si cu toate acestea, autoritatile s-au ocupat de problema detinutilor pe care ii elibereaza inainte de termen pentru ca au fost incarcerati in conditii improprii. Ba mai mult, unii vor fi si despagubiti.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#student spital plosnite camin, #student plosnite camin , #studenti
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Dom'le, PSD se va ocupa sa le dea si niste bani de buzunar celor...
Poza bum
bum
rank 5
foarte bine ! face parte din programul de guvernare !