Firmele pot preda calculatoare uzate spre a fi reconditionate si donate elevilor saraci

Comunicat de presa
Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 13:27
15137 citiri
Firmele pot preda calculatoare uzate spre a fi reconditionate si donate elevilor saraci

Ateliere Fara Frontiere solicita IMM-urilor si companiilor mari din toata Romania sa predea in cel mai scurt timp posibil catre asociatie echipamentele IT uzate destinate casarii spre a fi reconditionate si donate elevilor fara posibilitati materiale care nu detin calculatoare si care astfel n-au acces la lectii si resurse online cat timp cursurile sunt suspendate.

Asociatia avertizeaza ca elevii dezavantajati, carora si astfel le este blocat accesul la educatie, vor avea de recuperat un decalaj care ii va pune intr-o situatie si mai dificila.

"Reconditionarea si donarea unitatilor centrale, monitoarelor LCD si laptopurilor pe care companiile nu le mai folosesc in activitatea lor s-a dovedit a fi singura solutie cu impact de mediu scazut in incercarea de a acoperi cat mai mult din nevoia de calculatoare a diferitelor grupuri vulnerabile, fiind totodata si una dintre cele mai putin costisitoare.

Avem solutia la problema lipsei de calculatoare din casele elevilor dezavantajati, lucram deja cu mai multe companii mari si avem nevoie de implicarea si mai multor firme din tara pentru o putea pune in aplicare la scara si mai mare", a declarat Damien Thiery, director general al Ateliere Fara Frontiere.

Organizatia non-profit reconditioneaza si doneaza echipamente IT din 2008, cand la scurt timp dupa infiintare a lansat reconect - un atelier de insertie socio-profesionala in care persoanele vulnerabile, excluse si marginalizate lucreaza la colectarea, reciclarea si pregatirea pentru reutilizare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), in special aparatura IT.

Companiile care au de predat unitati centrale, monitoare LCD si laptopuri uzate o pot face prin intermediul site-urilor reconect.ro si atelierefarafrontiere.ro, astfel indeplinindu-si obligatiile de mediu privind managementul deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si sustinand programul de donatii de calculatoare pe care Ateliere Fara Frontiere l-a demarat la mijlocul lunii martie ca raspuns la criza generata de raspandirea noului coronavirus si inchiderea scolilor.

Despre Ateliere Fara Frontiere

Ateliere Fara Frontiere este o organizatie non-profit pentru reintegrarea sociala, profesionala si civica a persoanelor vulnerabile, excluse si marginalizate, parte din SOS Group - International action, o retea globala ce lucreaza pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila.

Ateliere Fara Frontiere a creat 3 intreprinderi sociale de insertie prin activitatea economica - reconect, remesh si ferma bio&co, in care ofera servicii personalizate de acompaniere sociala, consiliere pentru insertie, psihoterapie si acompaniere pedagogica pentru formarea de competente persoanelor care cumuleaza multiple dificultati la angajare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#donatii caritabile , #elevi
Comentarii