Elevii romani au obtinut noua premii la Olimpiada Internationala de Limba Franceza

Marti, 01 Octombrie 2019, ora 17:40
4251 citiri
Elevii romani au obtinut noua premii la Olimpiada Internationala de Limba Franceza
Foto: Ministerul Educatiei

Elevii romani au obtinut noua premii la editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Limba Franceza, anunta Ministerul Educatiei.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), palmaresul elevilor romani la a V-a editie a Olimpiadei Internationale de Limba Franceza, care a avut loc la Chisinau, intre 27 si 30 septembrie, include noua premii: trei premii I, trei premii II si trei premii III.

La proba scrisa individuala (nivel B1), Madalina Sorina Stefan (Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova) a luat premiul I, iar Ioana Tutu (Colegiul National Pedagogic "Carol I" din Campulung Muscel, jud. Arges) a obtinut premiul al II-lea.

In cadrul aceluiasi nivel de competenta (B1), dar la proba orala pe echipe, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Ioana Tutu - premiul I, Nicole Robilliard (Liceul Teoretic Gataia, jud. Timis) - premiul al II-lea si Madalina Sorina Stefan - premiul al III-lea.

La proba scrisa individuala corespunzatoare nivelului B2, Horia Iorgulescu (Colegiul National "Ion C. Bratianu" din Pitesti) si-a adjudecat premiul al III-lea. In acelasi timp, la proba orala pe echipe (B2), componentii lotului Romaniei au obtinut un premiu I prin Horia Iorgulescu, un premiu II - Teodora Lovin (Colegiul Dobrogean "Spiru Haret" din Tulcea) si un premiu III - Andreea Ginga (Colegiul National "Petru Rares" din Suceava).

Toti membrii echipei sunt laureati ai Olimpiadei Nationale de Limba Franceza 2019 (clasele a X-a - a XI-a). Din delegatia tarii noastre au facut parte si profesorii Tatiana Florea (Colegiul National "Ion C. Bratianu" din Pitesti - coordonator/insotitor) si Constantin Tiron (Colegiul National "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului/inspector la ISJ Suceava - evaluator), mentioneaza MEN.

Formula de desfasurare a concursului contine doua probe obligatorii: o proba scrisa individuala (eseu structurat pe o tema data de maximum 230-250 cuvinte - nivelul B1 si maximum 250-270 de cuvinte - nivelul B2), respectiv o proba orala pe echipe (cerinte: documentare/pregatirea unei dezbateri televizate - nivel B1 si nivel B2).

Olimpiada Internationala de Limba Franceza din acest an a reunit elevi cu performante in acest domeniu din sase tari membre ale Organizatiei Internationale a Francofoniei/OIF (Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova si Romania). Competitia este inscrisa in programul activitatilor Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrala si Orientala (BRECO) al Organizatiei Internationale a Francofoniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#elevi romani olimpiada internationala franceza , #elevi