Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Elevii romani au obtinut 4 medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

Elevii romani au obtinut 4 medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale
Foto: Ministerul Educatiei
Lotul de informatica al Romaniei a obtinut patru medalii - trei de aur si una de argint - la a XXIV-a editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata in perioada 10 - 15 iulie, la Ljubljana - Slovenia.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei, medaliile de aur au fost cucerite de Costin Andrei Oncescu, elev la Colegiul National "Dinicu Golescu" din Campulung, Tamio Vesa Nakajima, elev la Liceul Vocational Pedagogic "N. Bolcas" din Beius, si Andrei Popa, elev la Liceul Teoretic "Mihail Kogalniceanu" din Vaslui.

Medalia de argint i-a revenit lui Andrei Costin Constantinescu, elev la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

In clasamentul neoficial pe medalii Romania s-a clasat pe primul loc, iar in ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, dupa Polonia. Lotul a fost insotit si coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) si Daniel Posdarascu (deputy leader), student si fost olimpic international, multiplu medaliat la competitiile de profil.
La editia din acest an au participat 58 de concurenti din 14 tari. Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI) s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa tarii noastre. In urmatorii doi ani, CEOI va avea loc in Polonia (2018) si Slovacia (2019).
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 17 Iulie 2017, ora 16:47

 Articol citit de 1062 ori

Citeste si: