Cu sprijinul Ministerului Educatiei, universitatile pot organiza admitere online

Advertorial
Marti, 31 Martie 2020, ora 13:55
20089 citiri
Cu sprijinul Ministerului Educatiei, universitatile pot organiza admitere online

Publicul asteapta acum masuri de urgenta pentru buna derulare a desfasuratorului acestui an universitar, adaptate starii de urgenta care a fost declarata la nivel national.

Universitatea de Vest din Timisoara lanseaza un semnal public pentru mobilizare si identificare de solutii prin care sa fie administrate, cu mare precizie, viitoarele procese de admitere online din invatamantul superior, prin utilizarea instrumentelor disponibile si dezvoltarea unor instrumente specifice de preluare online a datelor despre absolventii de invatamant preuniversitar, solutii care pot fi implementate in relatia universitatilor cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Avem in vedere, astfel, elaborarea unei solutii de acces online la datele absolventilor examenelor de Bacalaureat, in termenii prevederilor Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, a Ordinului Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice nr. 3107/27.01.2016 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea admiterii in ciclurile de studii universitare de licenta, de master si de doctorat pentru anul universitar 2016-2017, cu modificarile si completarile ulterioare, dar si ale Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.

Propunem asigurarea accesului la baza de date a MEC pentru universitatile care urmeaza sa organizeze procesele de admitere online in acest an, prin intermediul unui API securizat, pentru interogarea in timp real a datelor absolventilor de examene de Bacalaureat, date existente in SIIIR.

Aceste date sunt relevante pentru procesele de admitere online, referindu-se la caracteristicile de identificare ale posesorilor de diploma de Bacalaureat, la date despre liceul absolvit, cat si la date caracteristice si individuale ale diplomelor.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, accentueaza utilitatea unui astfel de demers unitar, pe relatia dintre universitatile din Romania si MEC:

"Sunt convins ca avem toate capabilitatile de interogare si integrare securizata cu bazele de date ale ministerului, prin conexiuni dedicate, respectiv preluarea datelor necesare din sistemul SIIIR, pentru a face posibila accesarea informatiilor oficiale despre absolventii de Bacalaureat, necesare in derularea procedurilor de admitere online in invatamantul superior.

Cred ca intelegem cu totii faptul ca ne aflam intr-o situatie cu totul noua, care reclama masuri concrete de adaptare din partea ministerului si universitatilor la criza epidemiologica, pe care impreuna vom reusi sa o gestionam in cele mai bune conditii.

Acest tip de acces online securizat ne va oferi posibilitatea de apelare si utilizare in maxima siguranta a datelor privind absolventii examenelor de Bacalaureat, respectiv date asupra liceului emitent al diplomei, orasul, judetul si data eliberarii diplomei, cat si media finala de la BAC, toate acestea fiind date necesare in procesele de admitere online care vor urma.

Universitatea de Vest se pregateste, inca de pe acum, pentru organizarea eficienta a proceselor de admitere online, in cadrul carora etapa de accesare a datelor de la minister va avea o importanta speciala".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Universitatea Vest Timisoara, #admitere online , #universitati