Cea mai mare intrecere de robotica din Europa Centrala si de Est, gazduita la Bucuresti

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 21:52
2316 citiri
Cea mai mare intrecere de robotica din Europa Centrala si de Est, gazduita la Bucuresti

Scoala Americana Internationala din Bucuresti organizeaza campionatul "FIRST Tech Challenge", cea mai mare competitie de robotica din Europa Centrala si de Est adresata elevilor de liceu, au anuntat miercuri reprezentantii institutiei.

In cadrul evenimentului, care va avea loc pe 22 si 23 martie, vor participa 11 echipe formate din elevi pasionati de tehnologie.

Echipele participante au in componenta pana la zece membri, elevi cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, care provin din zece scoli. Alaturi de cele opt scoli internationale din Europa Centrala si de Est, la competitia din acest an participa si doua scoli publice: Colegiul Tehnic "Petru Maior" din Bucuresti si Grupul Scolar "Nicolae Balcescu" din Voluntari, precum si o echipa independenta din Voluntari - Solar Star. Scoala Americana Internationala din Bucuresti este reprezentata in competitie de echipa Professional Amateurs.

Competitia de Robotica "FIRST Tech Challenge" este initiata de FIRST, organizatie internationala care isi propune sa inspire tinerii sa devina lideri in tehnologie si stiinta prin intermediul unor activitati antrenante care sa le dezvolte aptitudinile tehnologice.

Evenimentul este organizat in colaborare cu PTC Inc., care sustine competitia atat financiar, cat si prin acordarea de software gratuit pentru proiectare 2D/3D, PTC Creo, sesiuni de training si granturi pentru echipele participante in competitie.

Elevii inscrisi in competitie au responsabilitatea de a proiecta, programa si construi cate un robot cu care vor participa in concurs, formand aliante contra altor echipe. Kit-urile de asamblare a robotilor sunt refolosibile de la an la an si sunt importate din Statele Unite ale Americii.

Asamblarea robotilor de catre echipe sub indrumarea instructorilor si a mentorilor necesita o strategie bazata pe principii solide de inginerie. Robotii vor functiona independent 40 de secunde, iar apoi vor fi actionati prin telecomanda cate doua minute pentru fiecare meci. Tema acestui sezon este "Ring It Up!".

Castigatorii merg la Campionatul Mondial din SUA

Competitia se va desfasura in doua etape. In prima zi vor avea loc meciuri de test pentru antrenamentul echipelor, a doua zi urmand sa aiba loc meciurile de calificare si finala. Alianta castigatoare va avea ocazia sa participe la Campionatul Mondial organizat in Statele Unite ale Americii, ce va avea loc la finalul lunii aprilie.

"In acest an doua echipe inscrise in competitie vor fi invitate din nou sa participe la Campionatul Mondial organizat in Statele Unite ale Americii", a declarat Alexander Dean Hester.

"Ne bucuram sa vedem ca FIRST Tech Challenge ia amploare in Europa Centrala si de Est si ca exista un interes crescut fata de competitiile de robotica. Ceea ce invata elevii din aceasta competitie ii ajuta sa se pregateasca pentru un viitor plin de satisfactii si sa contribuie la crearea unei lumi mai bune", a spus Ken Johnson, director FIRST Tech Challenge.

Editia de anul acesta a competitiei de robotica FIRST Tech Challenge este cea de-a treia organizata de Scoala Americana Internationala din Bucuresti cu sprijinul PTC.

Organizatorii isi propun ca acest eveniment sa devina unul de traditie care sa atraga participarea cat mai multor elevi din tara si din strainatate.

Competitia se mai desfasoara si in Rusia, Germania, Spania si Franta.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#competitie robotica Bucuresti martie 2013, #IRST Tech Challenge Bucuresti 2013, #romani robotica, #elevi romani roboti , #elevi