Samsung Galaxy S4 contra HTC One: Care este cel mai bun telefon Android?

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 19:39
18846 citiri
Samsung Galaxy S4 contra HTC One: Care este cel mai bun telefon Android?
Foto: Cnet

Liderul de piata pe segmentul smartphone-urilor dotate cu sistemul de operare Android, gama Galaxy de la Samsung, pare sa-si fi gasit "nasul", in noul model al producatorului taiwanez HTC One.

Cele doua telefoane sunt considerate de specialisti drept cele mai bune cu Android din prezent, unii spunand chiar ca sunt mai bune decat eternul rival iPhone de la Apple. Exista, insa, un adevarat lider?

Ecran

Probabil cel mai impresionant aspect al modelului Samsung Galaxy S4 este ecranul masiv de 5 inchi HD Super AMOLED, cu o rezolutie de 1.920 x 1.080 si o densitate de 441ppi (pixeli per inch).

Ecranul HTC One este putin mai mic, de 4,7 inchi, dar cu aceeasi rezolutie Full HD si o densitate mai mare, de 468ppi.

Display-ul de tip OLED, precum cel al Galaxy S4, are culori mai vibrante si un negru mai intens, oferind si un unghi de vizibilitate mai bun decat un LCD, regasit pe One. Prin urmare, modelul Samsung castiga la acest aspect.

Spatiu de stocare

Galaxy S4 are variante cu 16GB, 32GB sau 64GB. In plus, are loc pentru un card microSD de pana la 64GB, ceea ce v-ar putea oferi, in configuratia cea mai buna, un spatiu de stocare total de 128GB.

In schimb, HTC One are un design care nu ii permite spatiul suplimentar oferit de microSD. Telefonul are, in schimb, memorie interna de 32GB sau 64GB, fara a fi oferit un model cu doar 16GB.

La acest capitol, depinde foarte mult de preferintele personale. Daca sunteti genul care vrea sa transfere fisiere mari, probabil veti dori modelul companiei sud-coreene. Daca vreti sa platiti mai putin si aveti nevoie doar de spatiu pentru cateva aplicatii, muzica si niste poze, puteti opta pentru HTC One.

Bateria

Bateria telefonului companiei taiwaneze este de 2.300 mAh, care nu poate fi inlocuita, ceea ce inseamna ca trebuie sa aveti mereu la indemana incarcatorul si o priza.

Samsung a echipat Galaxy S4 cu o baterie mai puternica, de 2.600 mAh, care poate fi inlocuita. De asemenea, bateriile acestui model pot fi incarcate wireless.

Desi bateria HTC One dureaza 9 ore si 37 de minute, destul de mult in conditii de utilizare intensa a unui smartphone, problema este ca, in cazul in care se strica, va este mult mai greu s-o inlocuiti.

Sistemul de operare

Galaxy S4 ruleaza de la inceput ultima versiune de Android Jelly Bean 4.2.2. Pe de alta parte, Samsung a adaugat propria sa interfata, cunoscuta in trecut drept TouchWiz, prin urmare nu primiti sistemul de operare de la Google "pur".

HTC One foloseste o varianta putin mai veche a Jelly Bean, 4.1.2, peste care a aplicat interfata proprie, Sense, invinuita, in trecut, pentru intarzierea actualizarii Android pe telefoanele HTC.

Diferenta dintre cele doua versiuni nu este foarte mare si nu o veti observa daca nu sunteti un adevarat cunoscator. Totusi, Google a reparat unele probleme in ultima versiune. Poate o problema mai importanta este faptul ca se anunta o noua versiune de Android, Key Lime Pie, in luna mai, si nu se stie cand cele doua companii vor pune la dispozitie un update in acest sens.

Aparat foto

Ambele modele sunt dotate cu ultimele tehnologii in materie de camere foto pentru smartphone-uri. Samsung a ramas la tendinta din prezent, cu un senzor de 13 MP. Aplicatia foto este plina de setari, filtre si efecte, dar majoritatea se regasesc si pe modelul HTC, precum si pe LG Optimus G Pro sau Nokia Lumia.

HTC One foloseste un senzor special de 4 MP, insa pixelii sunt mai mari si pot fi efectuate fotografii in conditii de iluminare scazuta. Mai importanta este funcita Zoe, care efectueaza automat editari foto/video.

Astfel, depinde exact de modul in care va place sa va "jucati": daca faceti mai des fotografii in mod automat, este recomandat HTC One, daca vreti functii manuale, Samsung Galaxy S4.

Alte caracteristici importante

Ambele telefoane pot deveni telecomenzi pentru televizoarele de ultima generatie, au conectivitate 4G si Wi-Fi, Blutooth 4.0 si NFC (near field communication).

Pretul

HTC One are un pret de 2.999 de lei la liber, urmand a fi livrat incepand cu sfarsitul lunii aprilie. Cu abonament nou la Orange, pretul este de 239 de euro.

Samsung Galaxy S4 are acelasi pret ca si concurentul sau fara abonament, iar, cu un abonament de 39 de euro la Orange, pretul este de 299 de euro.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#samsung galaxy s4, #HTC One, #smartphone Android , #galaxy