Rovana Plumb, despre demisie: Nu ma joc, sunt ferma. Demnitatea este ceea ce ramane

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 06:45
4818 citiri
Rovana Plumb, despre demisie: Nu ma joc, sunt ferma. Demnitatea este ceea ce ramane
Foto: Hepta.ro

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a spus ca decizia sa privind demisia era luata, nu la cald, ci dupa ce a cumpanit, ea spunand ca este nevinovata, dar ca aceasta este cea mai buna hotarare pentru partid.

"Mi-am prezentat pozitia in cadrul forului de conducere, am spus clar ca am luat o decizie, nu la cald, am cumpanit. (....) Nu am renuntat la demisie si nu ma joc, sunt ferma in momentul in care iau o decizie. Vreau sa le multumesc tuturor colegilor si sa ii rog pe toti cei care sunt de buna credinta sa inteleaga gestul nostru. Demnitatea este ceea ce ne ramane", a declarat Rovana Plumb, la finalul sedintei CEx.

Intrebata daca, in opinia sa, premierul a gresit, Rovana Plumb a spus ca ea, de cand este in PSD, nu a vorbit public despre problemele partidului, ci doar in cadrul forurilor statutare.

"In continuare, nu sunt vinovata, dar nici nu doresc sa se foloseasca o serie intreaga de pretexte in bataliile politice (...) Sunt o fire luptatoare. Ceea ce s-a schimbat sunt mai multi factori la care nu as vrea sa fac referire in momentul de fata, dar vreau sa va asigur ca nu exista o motivatie decat politica, pentru ca nu vreau si nu mi-am dorit niciodata sa punem sub semnul intrebarii guvernarea (...) Nu am vorbit de presiune politica, am spus ca sunt un om de partid si am spus ca intotdeauna voi respecta ceea ce romanii ne-au incredintat prin votul lor", a mai spus Plumb.

Intrebata daca este suparata pe premierul Tudose, Rovana Plumb a spus ca in politica nu exista suparari si ca va ramane membra PSD, lucru cu care se mandreste.

Iata filmul marii cumpene a PSD, in care trei ministri si-au anuntat demisia

Liviu Dragnea a anuntat ca ministrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Razvan Cuc au demisionat, desi "toata lumea" din Comitetul Executiv le-a cerut sa nu faca asta.

"Au fost discutii destul de profunde in care s-a discutat despre programul de guvernare, despre situatia celor doua colege si despre faptul ca PSD nu doreste ca institutii care nu ar trebui sa aiba influenta sa influente remanierile guvernamentale.

Toti colegii au adus argumente ca cele doua colege sa nu plece, dupa ce ele au anuntat la inceputul sedintei ca s-au hotarat sa demisioneze. Dupa toate orele de discutie, in care toata lumea le-a cerut sa ramana, au fost intrebate inca o data si si-au mentiunt decizia de a demisionta. Nu vor sa puna sub semnul intrebarii actul guvernarii", a spus Dragnea la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD, care a durat aproape sase ore.

El a sustinut ca "toata lumea a plecat suparata" din sedinta CEx si ca astazi PSD "a trecut printr-o cumpana foarte mare".

"Sevil a spus ca vrea sa aiba demnitate, sa nu mai fie acuzata ca se agata de scaun. Toata lumea a apreciat, inclusiv premierul, profesionalismul lor. Aproape toata lumea din CEx a plecat suparata. Practic, nu voiau sa le lase sa iasa din sala, nu le puteam tine prizoniere in sedinta CEx. Sevil a spus ca nu mai poate duce aceasta presiune, ea si familia ei, aceasta presiune infernala. Rovana este in aceeasi situatie", a adaugat Dragnea.

Vezi aici cum s-a ajuns la noul razboi din PSD

Vineri, la ora 12:00, va avea loc alta sedinta CEx in care vor fi desemnati oameni noi pentru posturile vacante de la Dezvoltare, Fonduri Europene si Transporturi.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Rovana Plumb demisie , #ministrul Fondurilor Europene