Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Rosia Montana > stiri Rosia Montana
A   A   A

Subiectul Rosia Montana a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei CSAT din 27 iunie

Subiectul Rosia Montana a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei CSAT din 27 iunie
Foto: Salvati Rosia Montana
Subiectul Rosia Montana va figura pe ordinea de zi a sedintei CSAT din 27 iunie, la solicitarea premierului Viorica Dancila, informeaza Administratia Prezidentiala.

"Presedintele este preocupat de subiectul Rosia Montana. Subiectul a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei CSAT din 27 iunie", a precizat pentru Mediafax Administratia Prezidentiala.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat, miercuri, ca nu poate oferi un punct de vedere pe acest subiect.

"In acest moment nu va pot oferi un punct de vedere al Guvernului. Fiind in sedinta de guvern nu mi-e clar nici cand a fost facut acest demers. Nu cunosc detalii", a spus dupa sedinta Executivului Nelu Barbu.

Ambasadorul Romaniei la UNESCO, Adrian Cioroianu, a declarat, saptamana trecuta, ca stoparea procedurii de includere a localitatii Rosia Montana in patrimoniul UNESCO, la cererea Guvernului, este o situatie inedita, deoarece primise deja recomandare de inscriere in Lista Patrimoniului Mondial.
Ministerul Culturii a trimis, pe 4 ianuarie 2017, la UNESCO dosarul "Peisajul Cultural Minier Rosia Montana", pentru inscrierea in Patrimoniul Mondial.

Presedintele Klaus Iohannis a convocat sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) pentru miercuri, 27 iunie, ora 12.00, in vederea pregatirii obiectivelor Romaniei pentru Summitul NATO de la Bruxelles, informeaza Administratia Prezidentiala.

Citeste si:
Rosia Montana primise deja recomandarea de inscriere in Patrimoniul Mondial: Asa ceva nu s-a mai intamplat in istoria UNESCOPetitie si protest dupa ce Guvernul Dancila a stopat procedura de includere a Rosiei Montane in UNESCO
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 13 Iunie 2018, ora 19:30

 Articol citit de 2266 ori

Citeste si: