Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Relu Fenechiu > PNL
A   A   A

Fenechiu: S-au batut romanii cu Departamentul de Stat, Merkel, Barroso

Fenechiu: S-au batut romanii cu Departamentul de Stat, Merkel, Barroso
Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu considera ca in cadrul incercarii de demitere a lui Traian Basescu s-au infruntat romanii cu SUA, Germania si Comisia Europeana.

"Intr-un razboi sunt foarte multe personaje care intervin. De o parte au fost romanii, de cealalta parte au fost anumite institutii. Au fost si atacuri surpriza. S-au batut romanii cu Departamentul de Stat (al SUA-n.red), Merkel, Barroso, procuratura, DNA, serviciile. Nu o sa aflam niciodata miza pentru care s-au adunat toti astia sau macar nu o va afla cea mai mare parte a romanilor", a spus deputatul PNL pentru Ziare.com.

Intrebat ce putere crede el ca mai are presedintele, Fenechiu a raspuns: "Traian Basescu poate sa mearga sa se plimbe pe la cancelariile occidentale sa le multumeasca. Daca avea si Guvernul, le dadea si contracte."
El si-a exprimat speranta ca mandatul lui Traian Basescu se va termina mai devreme de 2014.

"Speram sa terminam mai repede. Daca nu, vor termina romanii. Oamenii ne acuza ca ne-am predat. Daca ies pe strada, 7 din 10 imi spun asta", a adaugat Fenechiu.

El s-a aratat de parere ca operatiunea de blocare a revenirii lui Traian Basescu la Cotroceni trebuia sa continue luni.

"Dupa parerea mea, da, trebuia sa continue, dar eu sunt doar o voce in partid. Majoritatea a decis. Decizia a fost luata pe considerente strategice, sa nu fim acuzati pentru o stare de incertitudine", a conchis Fenechiu.

Presedintele Traian Basescu a revenit in functie dupa ce referendumul pentru demiterea sa a fost invalidat si decizia a fost citita in Parlament si publicata in Monitorul Oficial. Basescu a lipsit de la Cotroceni timp de 52 de zile, timp in care interimatul a fost asigurat de presedintele Senatului, Crin Antonescu.
USL a incercat o ultima actiune de blocare a revenirii lui Traian Basescu, luni, inainte de citirea in Parlament a deciziei CCR. Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a considerat ca CCR e "in culpa" fata de Parlament, intrucat nu a respectat legea referendumului. In cele din urma, USL a renuntat la actiunea de boicot si a trimis cativa parlamentari sa asigure cvorumul la citirea deciziei,
Facebook ShareTweet
 Marti, 28 August 2012, ora 11:32
 Autor:Lucian Lumezeanu

 Articol citit de 7017 ori

Citeste si: