Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Tariceanu: Legea statutului Casei Regale intra in dezbatere saptamana viitoare, fara alocari de sume

Tariceanu: Legea statutului Casei Regale intra in dezbatere saptamana viitoare, fara alocari de sume
Foto: Arhiva Ziare.com
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, la Arad, ca proiectul pe care l-a initiat, alaturi de Liviu Dragnea, privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale va intra, saptamana viitoare, in procesul legislativ.

"Legea e la Senat, la Comisia juridica (..) Nu a existat avizul de la Guvern, dar ministrul pentru relatia cu Parlamentul mi-a spus ca avizul este pozitiv, deci proiectul va putea sa intre in procesul legislativ, iar Camera Deputatilor este camera decizionala", a precizat Tariceanu.

Presedintele Senatului a apreciat ca proiectul "nu face decat sa dea un statul oficial Casei Regale in Romania, ca institutie de utilitate publica, pentru ca a facut foarte multe pentru Romania in decursul timpului". Cu privire la alocarile de fonduri necesare aplicarii acestei legi, Tariceanu nu a oferit informatii precise.
"Nu exista nicun fel de suma alocata prin proiectul de lege, sumele acelea (vehiculate in presa - n.r.) sunt niste bazaconii fara limita. Exista, sigur, o componenta economica, pentru ca am prevazut o echipa de consilieri, asistenti pentru Casa Regala ce va fi finantata de la buget, cum se intampla si cu alte institutii de utilitate publica. Este mult mai importanta latura simbolistica, ne recunoastem trecutul, istoria", a mai spus Tariceanu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au depus, in urma cu o luna, la Parlament o initiativa legislativa pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei. In fapt, Casa Regala ar urma sa fie recunoscuta ca persoana juridica de drept privat si sa primeasca statutului de utilitate publica. In plus, legea propune recunoasterea pozitiei de Sef al Casei Regale a Romaniei ca pozitie onorifica, asimilata protocolar cu aceea a unui fost sef de stat. Acelasi act normativ cuprinde si o serie de masuri ce vor asigura desfasurarea optima a activitatilor si functiilor de reprezentare ale Casei Regale.
Citeste si:

Regele a murit. Parlamentarii amana legea privind statutul Casei RegaleBeneficiile date de Guvern Casei Regale: Bani gramada de la stat si sef votat de Parlament
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 07 Decembrie 2017, ora 18:06

 Articol citit de 1924 ori

Citeste si: