Miscare neasteptata a regelui Mihai: I-a retras nepotului sau Nicolae titlul de principe

Luni, 10 August 2015, ora 16:17
26127 citiri
Miscare neasteptata a regelui Mihai: I-a retras nepotului sau Nicolae titlul de principe
Foto: Facebook/Principele Nicolae al Romaniei

Regele Mihai al Romaniei a decis sa ii retraga nepotului sau Nicolae, fiul principesei Elena, titlul de principe si calificativul de "Alteta Regala".

Regele a semnat un document in acest sens pe data de 1 august 2015, informeaza Casa Regala intr-un comunicat, transmis presei luni.

"In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al Romaniei' si calificativul de 'Alteta Regala'. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi", se mentioneaza in documentul citat.

Principele Nicolae: Daca poporul imi cere, voi fi pregatit sa fiu rege

Reprezentantii familiei regale ofera si o explicatie pentru gestul regelui Mihai, care isi doreste ca Romania sa fie condusa in viitor "sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti".

"In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti", se afirma in comunicatul Casei Regale.

Dupa cum mentioneaza reprezentantii regelui Mihai, acesta isi pastreaza afectiunea fata de nepotul sau si este convins ca tanarul va gasi o modalitate de a-si servi idealurile.

"Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat.

Alteta Sa Regala Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele", se incheie comunicatul Casei Regale.

Nicolae s-a nascut in anul 1985, in Elvetia, si a devenit principe al Romaniei la varsta de 25 de ani, pe 1 aprilie 2010, cand s-a si mutat in tara noastra, dupa ce a locuit si studiat in Marea Britanie.

Principele Nicolae a primit titlul de principe al Romaniei

In 2012 a decis sa se dedice Romaniei si sa preia o parte din activitatile Casei Regale. El a devenit din ce in ce mai prezent in viata publica din tara noastra, implicandu-se in numeroase campanii sociale.

Patrula de Reciclare primeste Inaltul Patronaj al Principelui Nicolae al Romaniei

"Drumul spre casa", cu Principele Nicolae. Va face 1.000 de kilometri pe bicicleta

D.T.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#principe Nicolae retras titlu, #rege Mihai retras titlu Nicolae , #stiri Regele Mihai
Comentarii
Poza barabula
barabula
rank 5
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Moshul ii senil...nu are dreptul ptr-ca nu ii rege ...a fost .