Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A
Controverse privind inmormantarea nocturna a regelui Mihai: Cum raspunde Patriarhia Romana
Joi, 07 Decembrie 2017, ora 14:29
Programul funeraliilor regelui Mihai, anuntat miercuri de Casa Regala, a starnit o serie de controverse. Spre deosebire de predecesorii sai, fostul suveran nu va fi transportat cu trenul regal, ci...
07.12.2017, 19:51 -avasario :curat Rege al romanilor...
... un Rege care a avut parte de un destin pur romanesc. Chiar si de o inmormintare cu "strigaturi" are parte. Imi pare rau sa spun, dar destinul tragic al acestui Rege al romanilor tocmai il traiesc live citeva milioane de romani pribegi prin lume. Asta este realitatea. Nimic maret, nimic memorabil...
07.12.2017, 23:47 -dianatudor :Destin tragic între două dictaturi sataniste
Creștinism prins intre două dictaturi sataniste, nazism și bolșevism, aceasta a fost viața Regelui Mihai al cărui tragic destin, experimentat din fragedă copilărie și tinerețe, s-a impletit astfel in deplină armonie tristă, cu destinul tragic al Romaniei.

O persoană mandră, așa cum a fost mareșalul Antonescu, cu greu iși va schimba propriile concepții despre drept și nedrept, bun și rău, permis și nepermis, decat una demnă.

Regele Mihai a fost o persoană demnă, profund creștină și iubitoare de poporul roman, popor pentru care a renunțat la tot, fiindu-i prin intreaga sa viața, un model de demnitate și slujire.

Mandria de a nu-și călca cuvantul dat, l-a oprit pe mareșalul Ion Antonescu, să i-a decizia dreaptă pentru o țară eminamente creștină, in contextual istoric al vremurilor, aceea de a se indepărta de un Hitler, devenit Rege al unui monstruos și neintins regat al m.orții și a scurta cu luni de zile iadul ce se dezlănțui-se pe pămant.

Demnitatea și credința creștină a Regelui Mihai, i-a dăruit ințelepciunea iubirii, de a se impotrivi fiarei de neoprit, care devenise Hitler, act prin care a salvat, mii și mii de suflete, a scurtat suferințe a sute de mii de familii distruse de un război diavolesc. A renunțat la tot ce i se cuvenea de drept, din credință, iubire de oameni, moralitate.

Deși a fost născut, crescut, educat și responsabilizat pentru a fi Rege incă din copilărie, a trăit exilat de două ori de aceeași putere a ciumei roșii, despărțit de poporul pe care l-a respectat, iubit și acceptat, așa cum era el.

După 22 decembrie 1989, Domnul Dumnezeu i-a dat Regelui Mihai, darul vieții incă 27 de ani, iar nouă poporului pe care Majestatea Sa l-a iubit, șansa divină de a scăpa de ciuma roșie. Dar, noi ce-am făcut? Am irosit darul lui Dumnezeu, alegand să mergem după voia dictaturii bolșevice, imbrăcată de atunci și pană in zilele noastre in haina crimei organizate, ajungand a ne duce traiul intr-un stat captiv acesteia.

Majestatea Sa, Regele Mihai, a trăit ca un simplu om, de multe ori la limita existențială, muncind din greu cu demnitate, dăruire și onoare, pentru a-și intreține numeroasa familie.

Mulțumesc Majestății sale, Regelui Mihai, pentru lecția demnității, smereniei, slujirii și iubirii aproapelui. Domnul Dumnezeu să dăruiască in sfarșit sufletului iubitor, care a fost Regele Mihai, pace și odihnă, pană ce ne vom intalni in marea bucurie a invierii.
07.12.2017, 18:48 -Hamurabi :Normal sa ingroape sicriul noaptea.
In primul rand sa nu se vada ca sunt in Romania doar cateva sute de regalisti.Si in al doilea a mai fost ingropat odata acum un an prin Elvetia.Unde e baschetbalista sa-l ancheteze pe omul baltilor care conduce guvernul pentru abuz in -fonctie- si deturnare de fonduri.Ca eu am citit Legea bugetului de stat si nu nici o suma alocata parangheliei fiului presedintelui de CAP Ruginoasa ca-si ingroapa socrul.
07.12.2017, 18:17 -MosCraciun :Inmormantarea nocturna este buna. Nu se mai vede casa regala Duda.
Comunistilor, ati dat afara un REGE, acum ati primit inapoi o DUDA.

Vesnica pomenire memoriei Maiestatiil Sale Regele Mihai I.
Ce a mai ramas din casa regala are carnet rosu cu trandafiri...
07.12.2017, 18:04 -Pierrot :Domnule care esti inca om
Care Regina visezi ?
Securistul Duda care de fapt conduce asa-zisa Casa Regala a manipulat-o pe Margareta ca sa se renunte
la legea salica,cu sau fara consimtamantul Regelui(oare acesta
mai era la momentul respectiv in plenitudinea facultatilor mentale?)
Acceasta lege i-ar fi permis nepotului regal sa devina
automat mostenitorul direct al Regelui Mihai.
07.12.2017, 14:57 -parerea :DUDA ESTE PROTEJAT,
de protestul romanilor care-i cunosc trecutul! N-au nici o treaba cu mortul!!! Bine ca nu l-au furat in miez de noapte, din Elvetia, ca sa-l aduca in Romania! P.S. Despre ce traditii ortodoxe vorbiti, cand el a avut o partenera de viata, profund catolica? Nasterea a 5 copii, o spune explicit! Sau aveti impresia ca fetele au vreo legatura cu traditia ortodoxa? Nu uitati ca au fost crescute de o mama catolica, in Marea Britanie si dupa, in Elvetia! Intreaga viata matura! Hai sa-i lasam in uitare! Cum merita acesti "urmasi" nedemni!!! Zic!!!
07.12.2017, 14:55 -inca-sunt-om :...
Daca BOR declara ca nu se incalca nici un regulament bisericesc prin inmormantarea regelui dupa lasarea noptii, de ce atata agitatie?
A murit Regele, traiasca Regina!
Numai britanicii sa aiba regina? Si noi romanii avem regina noastra, pe Regina Margareta.
Regina Margareta este Regina onorifica a Romaniei, este un simbol glorios al poporului Roman.
Apogeul de glorie al poporului roman a fost in perioada de regalitate. In perioada de regalitate am obtinut independenta fata de Imperiul Otoman, in regalitate am atins momentul culminat de glorie prin infaptuirea Marii Uniri si a Romaniei Mari. Regalitatea nu poate fi ascunsa sub presul istoriei, trebuie pastrata si ocrotita prin lege in mod onorific, mod de respect fata de Familia Regala.
Comunistii democrati de azi din PSD au ocazia sa rascumpere toate greselile comunistilor dictatoriali din trecut fata de Familia Regala a Romaniei.
07.12.2017, 18:21 -niculaeda :@inca-sunt-om 14.55
- pai bor tocmai ce s'antors cu instructiuni de la valodia ! :o(((

"Controverse privind inmormantarea nocturna a regelui Mihai: Cum raspunde Patriarhia Romana"
07.12.2017, 15:03 -parerea :DRAGULUI OM,
Nu ce zice B.O.R este FUNDAMENTAL in cestiune, colega! Ci RESPECTUL dat decedatului de catre propria familie! Ca romanii au pareri si pareri despre rolul ultimului rege, este o realitate dar, tu, in calitate de fiica OBLIGATA sa-i duci misiunea mai departe, in fata fraierilor care o cred, este altceva! Si, ce sa vezi? Fiica sa, cumparata de securisti, a decis sa-l furiseze in groapa, de parca el este "oaia neagra" a familiei si nu ilustrisimul actoras, trimis in misiune in "casa regala"!!!
07.12.2017, 14:45 -parerea :"CE-A RAMAS IN URMA
regelui Mihai? Dude!"
07.12.2017, 14:44 -parerea :MARGERITA
si-a URAT tatal! Cu siguranta! Un copil bun NU ar fi facut ce face aceasta...parvenita... maritata cu un securist! In mod sigur Dragnea, tradiceanu si sefii lor cu epoleti, NU i-au cerut sa-l furiseze pe regele Romaniei, pe intuneric, in groapa!!! Sau poate da?! Si ea s-a supus!!! P.S. La cate sute de milioane de Euro sunt in joc, l-ar fi impaiat, daca era dupa ea!!!
07.12.2017, 15:58 -Pacifistul :Uite o adevarate regina, nu ,,paraciunea" noastra ( a lor,)
https://www.cotidianul.ro/regina-la-21-de-ani/
07.12.2017, 14:40 -parerea :ROMANII NU TREBUIE
sa vada cine sunt "romanii" care au preluat "coroana" Romaniei! Care-i problema? Ei nu fac decat ceea ce face Dragnea si tradiceanu, "noaptea ca hotii"!
07.12.2017, 14:39 -JackMalletFlute :"noaptea ca hotzii"
bai duda, nu mai fugi cu sicriul in spate, ca nu l-ai furat!
07.12.2017, 17:30 -valll :Sunt multe enigme
Legate de perioada de izolare anterioara *** regelui, de lungul interval pina cand este transportat in Romania. Dar nu vreau sa fac comentarii pripite despre Margareta sau despre Duda, fiindca nu stiu care e realitatea. (Toader Paleologu spunea ca cei care spun ca Duda dicteaza in familia regala gresesc)
Problema mea e alta: daca Mihai este recunoscut si tratat ca fost suveran, cui apartine inmormantarea in primul rand: familiei sau tarii? E adus cu avionul armatei, cu escorta militara, BOR se implica. Cine plateste cheltuielile de inmormantare si cine are dreptul sa faca programul desfasurarii inmormantarii, familia, sau guvernul roman? Are si guvernul un cuvant de spus?
Sa speram ca nu e nimic care sa impieteze asupra tristei intamplari, ca e vorba doar despre obisnuitele balbaieli ale statului roman.
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  
Confidentialitate  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor