CCR a confirmat rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie

Joi, 18 Octombrie 2018, ora 12:48
5309 citiri
CCR a confirmat rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie
Foto: CCR

Curtea Constitutionala a confirmat, joi, rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie, organizat pe 6 si 7 octombrie, din cauza neatingerii pragului legal de prezenta de 30% necesar validarii consultarii populare.

Unicul punct inscris pe ordinea de zi a sedintei de joi a CCR este "constatarea respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din datele de 6 si 7 octombrie 2018 privind Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei".

In baza art.146 lit.i) din Constitutie, Curtea se pronunta, prin hotarare, cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din 6-7 octombrie.

Conform articolului 45 din Legea referendumului, Curtea Constitutionala prezinta Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national si confirma rezultatele acestuia.

Cu o zi in urma, CCR a respins toate cele patru contestatii vizand organizarea si desfasurarea referendumului.

Trei contestatii privind respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din zilele de 6 si 7 octombrie 2018 au fost depuse de avocatul Sever Alexandru Sbarna. Doua dintre sesizari sunt in nume personal, iar o a treia a fost depusa de avocat in numele Platformei civice apolitice IMPREUNA.

Toate cele trei contestatii au fost inregistrate la CCR in 15 octombrie. O a patra contestatie privind referendumul a fost transmisa CCR marti seara. Aceasta a fost facuta de Nedelea Liliana-Elena.

Conform rezultatelor finale ale referendumului pentru redefinirea familiei in Constitutie, prezenta la vot a fost de 21,10%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,56% au fost "Da", 6,47% au fost "Nu", iar restul au fost nule.

Referendumul este valid daca prezenta la vot este de 30 la suta, iar 25 la suta sunt voturi valabile.

Citeste si Perdantii de la referendum se acuza ipocrit si-si sar reciproc la beregata

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CCR rezultate referendum, #CCR validare rezultate referendum , #vot
Comentarii