Statistica neagra a recidivistilor eliberati in baza recursului compensatoriu: 17 violuri, 18 crime si 148 de talharii

Marti, 22 Ianuarie 2019, ora 15:30
6653 citiri
Statistica neagra a recidivistilor eliberati in baza recursului compensatoriu: 17 violuri, 18 crime si 148 de talharii
Foto: Arhiva Digi24 TV

18 detinuti eliberati in baza recursului compensatoriu au revenit in penitenciar fiind acuzate de omor sau omor calificat. Numarul ar putea fi insa mult mai mare, deoarece datele sunt din perioada 19 octombrie 2017-23 noimebrie 2018.

Potrivit unei statistici realizate de Ministerul Justitiei, in perioada 19 octombrie 2017-23 noiembrie 2018 au fost pusi in liberate 13.267 de detinuti, in baza prevederilor legii recursului compensatoriu, din care 650 au recidivat in primele luni.

In aceasta statistica nu intra si ultimile agresiuni facute de acesti recidivisti la finalul anului 2018-inceputul anului 2019. Unul dintre cele mai mediatizate cazuri este cel al crimei de la Medias.

Topul recidivistilor

Topul infractiunilor pentru care s-au intors in inchisoare recidivistii este dominat de furt, talharie, omor si viol.

Iata statistica:

234 persoane - Furtul calificat.

92 persoane - Talharia calificata.

56 persoane - Talharia.

40 persoane - Furtul.

28 persoane - Conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

18 persoane - Inselaciunea.

17 persoane - Violul.

11 persoane - Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

10 persoane - Omorul.

10 persoane - infractiuni legate de traficul si consumul de droguri.

10 persoane - Lovirea sau alte violente.

9 persoane - Ultrajul.

8 persoane - Omorul calificat.

8 persoane - infractiuni legate de evaziunea fiscala.

6 persoane - infractiune legate de Codul vamal.

6 persoane - Distrugerea.

5 persoane - Agresiunea sexuala.

5 persoane - Tulburarea ordinii si linistii publice.

"Sunt anuntate noi amnistii"

Datele au fost comunicate de Ministerul Justitiei la o interpelare a deputatului PNL Costel Alexe. Raspunsul Ministerului Justitiei este pe site-ul Camerei Deputatilor.

"Anul de detentie in Romania a ajuns sa fie socotit la 9 luni si jumatate, ba mai mult, in loc sa isi ceara scuze public pentru nedreptatile comise, cinicul Tudorel Toader promite alte cateva promotii de infractori eliberati, basca ia in calcul si ca Romania sa acorde compensatii retroactiv din 2012 in valoare de minim 5 euro/zi pentru conditiile grele din inchisori!", arata parlamentarul PNL, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Potrivit acestuia, cel putin 700 lei pe luna sunt primiti de mii de detinuti, asta in timp ce in Romania reala peste 60% din copiii din sistemul public de invatamant din mediul rural merg la toalete aflate in fundul curtii, nu au sapun sau conditii minime de igiena, iar banii alocati programului cornul si laptele sunt mai mult o batjocura.

"Fara perdea, fara remuscari, sunt anuntate noi amnistii, gratieri, legi si ordonante de urgente, toate date cu dedicatie pentru albirea lui Liviu Dragnea si a coruptilor care si-au subjugat mare parte din institutiile statului roman si au praduit Romania in ultimii ani!", concluzioneaza Costel Alexe.

I.S.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#recurs compensatoriu, #recurs compensatoriu recidiva , #detinuti