Selectionerul Spaniei, dat afara cu doua zile inainte de primul meci la Cupa Mondiala

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 13 Iunie 2018, ora 13:09
9820 citiri
Selectionerul Spaniei, dat afara cu doua zile inainte de primul meci la Cupa Mondiala
Foto: Twitter/ Julen Lopetegui

Julen Lopetegui a fost demis din functia de selectioner al Spaniei cu doua zile inainte ca reprezentativa iberica sa dispute primul meci la Cupa Mondiala.

Presedintele Federatiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a luat aceasta decizie dupa ce tehnicianul a semnat un contract pe trei ani cu Real Madrid in cursul zilei de marti.

Lucrurile s-au precipitat destul de repede in culise, iar informatiile au fost contradictorii o buna perioada de timp. Dupa ce Real Madrid a anuntat ca s-a inteles cu Lopetegui, presedintele Federatiei a zburat de urgenta in Rusia, la Krasnodar, acolo se afla reprezentativa spaniola.

Dupa ore bune de negocieri, timp in care presa iberica sustinea ca selectionerul ar fi fost salvat de jucatori, care au insistat ca el sa ramana, Rubiales a anuntat public demiterea lui Lopetegui.

"Ii multumim lui Julen pentru tot, este unul dintre cei care au cele mai mari merite in obtinerea rezultatelor care ne-au adus in Rusia, dar suntem obligati sa il demitem. Trebuie sa transitem un mesaj clar catre toti angajatii Federatiei, trebuie sa stie ca trebuie sa sse comporte altfel.

Real Madrid cauta antrenor si cauta un antrenor bun, este drept si nu voi spune nimic despre asta. Insa selectionerul este angajatul Federatiei Spaniole nu poate face asa ceva. Am aflat ca a semnat cu Realul cu cinci minute inainte comunicatului oficial. Am fost obligati sa luam aceasta decizie", a spus Rubiales in cadrul unei conferinte de presa.

Chiar daca Spania va debuta la Cupa Mondiala vineri, cand va infrunta rivala Portugalia, "La Roja" nu are inca un nou selectioner.

"Nu stim nimic cu privire la inlocuitorul sau. Singurul lucru pe care il pot spune este ca facem tot posibilul sa ne grabim. Cand vom sti ceva cu certitudine vom anunta public."

Seful Federatiei de la Madrid sustine ca jucatorii nationalei au inteles decizia, chiar daca a lasat sa se inteleaga faptul ca nu ar fi de acord cu ea.

"Le-am explicat motivele acestei decizii si au inteles. Ce mi-au transmis este angajamentul lor si nu am nicio indoiala ca vor da totul pentru a trece peste acest moment. Federatia nu a putut face altceva, nu a fst alegerea noastra. In nicio clipa nu am fost informati, nu am stiut ca au loc negocieri", a incheiat acesta.

La finalul lunii mai, Julen Lopetegui a semnat un nou contract cu Federatia, el luandu-si angajamentul ca ramane selectioner pana in 2020. Au urmat insa demisia lui Zidane de la Real Madrid si negocierile cu "galacticii".

Spania va debuta la Mondial vineri seara, urmand a da piept cu Portugalia incepand cu ora 21:00, in direct pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#selectioner Spania demis, #selectioner Spania dat afara, #Spania Lopetegui Real Madrid , #stiri Real Madrid