Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Razvan Burleanu ii raspunde lui Mihai Tudose, dupa numirea lui Gica Popescu

Razvan Burleanu ii raspunde lui Mihai Tudose, dupa numirea lui Gica Popescu
Foto: frf.ro
Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a declarat ca va fi nevoit sa colaboreze in cadrul proiectului de organizare a EURO 2020 in Romania cu fostul fotbalist Gheorghe Popescu, dupa ce acesta a fost numit in functia de consilier de stat al premierului Mihai Tudose.

"Vom fi nevoiti sa colaboram cu Gheorghe Popescu atat timp cat vom avea niste acte emise de Guvernul Romaniei. Asteptam aceasta comunicare oficiala ca sa vedem de pe ce pozitii vom colabora. Vom vedea daca domnul Popescu va fi membru al comitetului interministerial, unde probabil il va reprezenta pe premier, sau va fi in grupul de lucru. Pentru asta e nevoie de o Hotarare de Guvern. Deci asteptam ca niste acte oficiale sa fie emise.
Daca are rolul unui consilier atunci cred ca o poate face foarte bine, in limitele managementului pe care le cunoastem, dar ca sef al acestui proiect al Romaniei nu este posibil. Forul organizator este UEFA. Deci daca ne dorim sa avem un sef peste Romania care organizeaza EURO 2020 atunci acesta trebuie sa nominalizat de UEFA. Intotdeauna, federatia nationala, in cazul de fata FRF, este interfata UEFA in Romania. Fiindca acest dosar de candidatura a fost depus de FRF avand in spate niste garantii guvernamentale", a spus el.

"Este decizia fiecarei persoane de a-si alege consilierii. Cade in sarcina premierului sa stabileasca de ce persoane considera ca trebuie sa fie consiliat. Asteptam o comunicare oficiala pentru a vedea care va fi rolul domnului Gheorghe Popescu in tot acest angrenaj al organizarii EURO 2020. In momentul de fata avem doua comisii nationale. Avem un comitet interministerial care este condus de ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, unde sunt reprezentate 9 ministere si unde FRF este parte. Apoi avem un grup operativ de lucru cu 7 membri, dintre care doi are FRF, apoi CNI, MTS, MAI si asa mai departe. Acest grup operativ de lucru este condus de unul dintre managerii federatiei, Florin Sari, si reprezinta interfata dintre organizarea EURO 2020 si UEFA", a adaugat Razvan Burleanu.
Presedintele FRF sustine ca in momentul de fata Romania are un raport favorabil din partea UEFA in ceea ce priveste indeplinirea obligatiilor asumate pentru organizarea Campionatului European.

"Federatia Romana de Fotbal are niste angajamente precise, opt mai exact, iar sase dintre ele sunt deja indeplinite. Primaria Capitalei are de asemenea un rol foarte important pentru ca vorbim despre Arena Nationala unde am avut vizite din partea UEFA si s-au primit recomandari de modernizare, iar lucrurile se afla acum intr-un ritm accelerat. Ca sa intelegeti ca lucrurile merg bine, in toata aceasta perioada am avut vizite de la UEFA, iar Bruxelles a pierdut organizarea EURO 2020 in detrimentul Londrei pentru ca stadionul nu era gata. In timp ce la noi avem un raport favorabil", a precizat seful FRF.
Raspuns pentru Mihai Tudose

Intrebat daca s-a simtit jignit de remarca primul ministru care a mentionat ca are nevoie de un consilier care sa stie unde este sediul UEFA, Burleanu a raspuns:

"In primul rand trebuie sa clarificam ca sediul UEFA este la Nyon, nu la Zurich, pentru domnul premier. Dupa aceea, niciun reprezentant al Guvernului nu se va deplasa la Nyon pentru a discuta cu UEFA. Noi avem niste angajamente luate si avem vizite periodice din partea UEFA. Mentionez ca forul organizator al EURO 2020 este UEFA, nu Guvernul Romaniei, nu Federatia Romana de Fotbal. FRF este doar o interfata si un coordonator al tuturor acestor unitati si ministere in ceea ce priveste livrarea si asigurarea tuturor angajamentelor luate pentru indeplinirea dosarului de candidatura".
Decizia prim-ministrului Mihai Tudose privind numirea lui Gheorghe Popescu in functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al premierului a fost publicata, joi, in Monitorul Oficial.

Potrivit deciziei sefului Guvernului, Gheorghe Popescu "asigura exclusiv consilierea in domeniile promovarii programelor de sport si sustinerii proiectelor de dezvoltare a structurilor sportive, precum si in legatura cu organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020".

Premierul Tudose a anuntat miercuri seara, la Antena 3, ca Gheorghe Popescu va fi consilierul sau pe probleme de sport. "De astazi am un consilier nou pe probleme de organizare de UEFA si sport, il cheama Gica Popescu. (...) Eu sunt convins ca Gica Hagi ii va da si el o mana de ajutor", afirmase Tudose.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 21:08

 Articol citit de 7054 ori

Citeste si: