Razvan Burleanu, acest Dragnea de la fotbal

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 22:22
4806 citiri
Razvan Burleanu, acest Dragnea de la fotbal

Razvan Burleanu si-a anuntat candidatura pentru un al doilea mandat in fruntea Federatiei Romane de Fotbal cu un mesaj care pare copiat dintr-un ipotetic indrumar de politica damboviteana scris de Liviu Dragnea.

In mesajul postat pe site-ul personal, seful FRF expune pe scurt motivele care il determina sa isi doreasca un nou mandat de conducator al fotbalului romanesc. Si daca n-am fi trait in aceasta tara in ultimii 4 ani, daca nu ne-am fi lovit aproape zilnic de masurile luate de Burleanu, am putea sa credem ca e plin de bune intentii.

Pe foarte scurt, Razvan Burleanu sustine in continuare ca vrea sa produca o schimbare fundamentala, spune ca a eliminat spagile, gastile si risipa din FRF, este de parere ca integritatea si meritocratia sunt o realitate in fotbalul romanesc, dar si ca este, atentie mare aici, patriot.

Cum spuneam, daca nu ai avut niciun contact cu fotbalul romanesc, ai putea sa crezi ca Burleanu chiar vrea sa faca o multime de lucruri bune. Realitatea este insa destul de trista dupa aproape patru ani de mandat.

Schimbarea fundamentala din fotbalul romanesc nu exista, avem aceeasi mocirla de acum 4 sau 8 ani. Cu amendamentul ca nationala pare chiar mai slaba in momentul asta, desi asta nu-i un lucru de care se face el neaparat responsabil. Gastile de la FRF n-au disparut, ci doar s-au schimbat. Burleanu nu a distrus sistemul impamantenit de Mircea Sandu, ci l-a preluat, si-a pus oamenii sai in locul celor care ii raportau "Nasului" si l-a perfectionat.

Cu spagile situatia e si mai amuzanta daca stau sa ma gandesc ca insusi presedintele FRF si-a dat singur o prima de 90 de mii de euro dupa calificarea nationalei la Euro 2016. Si i-a mai premiat cu alte mii de euro si pe oamenii pe care i-a adus in Federatie. Ori astea ce sunt? Sa ne uitam putin la sinonimele pentru spaga, acolo unde pe langa mita, ilegala desigur si nu il acuz pe Razvan Burleanu de asa ceva, apare si bacsis. Iar bacsisul este o "mica recompensa (in bani) care se da, de obicei, servitorilor, birjarilor, chelnerilor, factorilor postali etc. cuiva pentru calitatea unui serviciu deja platit sau datorat de drept".

Pai despre ce vorbim? Nu le-a dat seful fotbalului romanesc bani unor functionari din Federatie care, chiar daca ar fi avut niste merite pentru performanta nationalei, au primit un salariu consistent pentru serviciile prestate?

Referirea la meritocratie este una care nu poate fi caracterizata foarte usor. Au trecut aproape patru ani si Razvan Burleanu n-a explicat ce anume ii recomanda pe Radu Visan si Gabriel Bodescu pentru a fi secretar general si, respectiv, secretar general adjunct in cadrul FRF. Asa cum n-a explicat nici de ce a fost nevoie de infiintarea postului de secretar general adjunct pentru Bodescu.

Daca vreti sa continui comparatia cu Liviu Dragnea facuta in primul paragraf, Visan si Bodescu sunt inventiile lui Burleanu in aceeasi masura in care Carmen Dan sau, mai nou, premierul Vasilica Dancila, sunt inventii ale presedintelui PSD, aduse la Bucuresti pentru ca sunt oameni de incredere.

Nu stiu daca e ceva extraordinar de nociv ca un sef sa isi doreasca oameni de incredere in randul colaboratorilor apropiati, insa este profund imoral ca respectivul sef sa vorbeasca apoi de meritocratia amicilor pe care i-a numit in functii.

Intreaga expunere de motive a lui Razvan Burleanu nu inseamna nimic altceva decat reluarea celor pe care le-a transmis in 2014. Presedintele Federatiei nu explica, punctual, cate promisiuni din 2014 a realizat in acesti patru ani si de ce nu a implementat deja ceea ce promite acum.

Insa, vedeti dumneavoastra, proiectul lui Burleanu seamana tot mai mult cu programul de guvernare al lui Dragnea. Exista undeva, are cateva lucruri scrise in el, dar nu il tratam in detaliu. Le transmite numai votantilor ca exista un plan abstract si ca ar trebui sa mearga pe in continuare pe incredere in seful care stie ce face. Si tare ma tem ca, la fel ca in cazul scenei politice, si la fotbal aceasta strategie este cea castigatoare.

P.S. Asa cum am spus in repetate randuri, singura masura buna, chiar foarte buna, implementata de Burleanu in cei patru ani de "domnie" este regula U21. Si aici beneficiaza de toata aprecierea mea pentru ca a reusit sa tina piept majoritatii patronilor de cluburi, in frunte cu guralivul Gigi Becali. Regula U21 la Liga 1 este, probabil, cea mai buna masura luata in fotbalul romanesc in ultimul deceniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Burleanu alegeri FRF, #alegeri FRF 2018, #Razvan Burleanu FRF alegeri, #Burleanu program FRF alegeri , #presedinte FRF