Radu Mazare, mutat temporar la Poarta Alba. DNA Constanta i-a deschis un nou dosar de coruptie

Miercuri, 03 Iulie 2019, ora 12:52
4843 citiri
Radu Mazare, mutat temporar la Poarta Alba. DNA Constanta i-a deschis un nou dosar de coruptie
Foto: Facebook/ Constantinescu Nicusor Daniel

Fostul primar al municipiului Constanta, Radu Mazare, condamnat definitiv la noua ani de inchisoare in dosarul Retrocedarilor de terenuri din Mamaia, a fost adus, miercuri, la sediul DNA Constanta pentru a-i fi prezentate acuzatiile din alte dosare. El a fost transferat temporar de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Poarta Alba.

UPDATE Fostul edil al orasului Constanta, Radu Mazare, a fost pus miercuri sub acuzare intr-un dosar in care sunt cercetati mai multi directori si funtionari din cadrul Primariei Constanta, printre care si actualul primar Decebal Fagadau, pentru fapte din perioada in care era viceprimar.

DNA a mai decis miercuri punerea in miscare a actiunii penalein trei dosare distincte deschise pe numele lui Radu Mazare.

Acuzatiile din primul caz au legatura cu construirea, cu nerespectarea dispozitiilor legale, in zona centrala a statiunii Mamaia, a unui imobil in regim P+5E-6E cu destinatie cazare si alimentatie publica. Imobilul a fost ridicat in baza unei autorizatii de construire, emise in anul 2009 de primaria municipiului Constanta.

Acuzatiile

Radu Mazare, complicitate la abuz in serviciu;

Decebal Fagadau, abuz in serviciu;

Nicoleta Constantin, sefa a Serviciului autorizatii in constructii, abuz in serviciu;

Fulvia Antonela Dinescu, director executiv adjunct al Directiei Administratiei Publice Locale, abuz in serviciu;

Luiza Elena Tanase, arhitect-sef, complicitate la abuz in serviciu.

DNA: A vandut 41 de imobile la preturi subevaluate

In cazul celor trei dosare in care s-a pus in miscare actiunea penala, Mazare este acuzat de abuz in serviciu, privind modul in care in calitate de primar a instrainat 41 de terenuri si imobile ale municipiului Constanta, aflate in zona lacului Siutghiol sau in statiunea Mamaia.

Procurorii DNA spun ca terenurile si imobilele au fost vandute cu incalcarea legii si la preturi subevaluate. Detalii pe larg despre aceste anchete, pe site-ul DNA.

"Sunt dosare mai vechi"

Mihai Mazare, fratele lui Radu Mazare, a declarat pentru News.ro, ca fostul primar al Constantei a fost transferat pe data de 1 iulie la Penitenciarul Poarta Alba pentru ca urma sa fie prezentat la DNA Constanta pentru a-i fi prezentate acuzatii din alte dosare.

"Sunt dosare mai vechi. Procurorii au mai facut ceva acte de procedura si i le vor aduce la cunostinta", a afirmat Mihai Mazare.

La sosirea la sediul DNA Constanta, Radu Mazare nu a dorit sa faca vreo declaratie jurnalistilor.

El urmeaza sa revina la Penitenciarul Rahova pe data de 4 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Radu Mazare Poarta Alba, #Radu Mazare DNA, #Radu mazare rahova , #DNA