Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
PSD > stiri PSD
A   A   A

Un europarlamentar PSD cere Finlandei sa renunte la presedintia rotativa a UE, ca sa mai ramana Romania inca 6 luni

Un europarlamentar PSD cere Finlandei sa renunte la presedintia rotativa a UE, ca sa mai ramana Romania inca 6 luni
Foto: Facebook/Emilian Pavel
Europarlamentarul PSD Emilian Pavel comenteaza rezultatul alegerilor parlamentare din Finlanda si face un apel la responsabilitate catre Guvernul Finlandei si ii roaga sa renunte la Presedintia Rotativa care ar trebui sa inceapa pe 1 iulie, pentru ca Romania sa continue inca sase luni.

"Cand ma uit la rezultatul alegerilor din Finlanda, incerc sa imi imaginez cum ar fi aratat Presedintia Consiliului UE azi, daca ar fi preluat-o ei la 1 ianuarie! Evident acea propunere se dovedeste astazi ca fiind nu doar ridicola, dar evident pur politica! Ce imi doresc? Imi doresc sa continuam noi, Romania, inca 6 luni!

Am demonstrat ca suntem capabili sa ducem aceasta responsabilitate! Am inchis 90 de dosare, din care mai mult de 60 sunt legislative! Am organizat sute de intalniri, la nivel de inalt si de experti, care au demonstrat seriozitatea si profesionalismul ROMANESC! Guvernul PSD a schimbat imaginea Romaniei la nivelul UE!", afirma europarlamentarul social-democrat, referindu-se la oferta autoritatilor de la Helsinki de a prelua presedintia Consiliului UE pe fondul informatiilor conform carora Romania nu era pregatita.
El face apel la Guvernul finlandez sa renunte la presedintia rotativa pe care ar urma sa o preia la 1 iulie.

"Fac un apel la responsabilitate catre Guvernul interimar al Finlandei si ii rog sa renunte la Presedintia Rotativa care ar trebui sa inceapa pe 1 iulie! Nu ne putem permite sa pierdem 6 luni cu incertitudini politice la Helsinki!

Mai mult decat atat, o eventuala includere a extremei drepte intr-o noua constructie a majoritatii guvernamentale in timpul Presedintiei Rotative a Consiliului UE nu poate fi benefica proiectului european!", scrie Pavel pe Facebook.

Social-democratii isi proclama victoria in alegerile parlamentare de duminica, din Finlanda, dupa numararea a 97% din voturi, in timp ce Partidul Finlandezilor, antimigranti, s-a situat pe locul al doilea, anunta BBC.
Dupa numararea a peste 97% din voturi, social-democratii au obtinut un scor de 17,8%, iar Partidul Finlandezilor 17,6%.
Facebook ShareTweet
 Luni, 15 Aprilie 2019, ora 09:31

 Articol citit de 9133 ori

Citeste si: