Racheta condusa de cimpanzei. Alegerea PSD

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 11 Mai 2019, ora 17:35
41001 citiri
Racheta condusa de cimpanzei. Alegerea PSD

Viorica Dancila nu s-a distantat de Liviu Dragnea din eroism, manata de principii sau de cine stie ce ambitii politice personale.

Nu din fronda lipseste de la mitingurile PSD, o absenta greu de explicat fiind vorba nu doar despre premier, ci si despre titulara celei de-a doua functii in partid.

Dna Dancila actioneaza impinsa in primul rand de disperare, este ceea ce mi-au spus toti cei care o cunosc. Disperarea sa nu fie premierul in mandatul caruia si din cauza caruia se activeaza articolul 7 impotriva Romaniei.

Si nu ma indoiesc ca intalnirea cu Romania reala pe care o experimenteaza dna Dancila prin Ardeal ii va da motive suplimentare de disperare.

Pentru ca acesti oameni urasc ceea ce ea a semnat probabil fara sa inteleaga, asa cum a semnat OUG 114 pentru a afla la Washington si Bruxelles ce efecte are ordonanta bagata sub nas si stilou de Darius Valcov. Dna Dancila a inceput impactul cu decontul subordonarii fata de Dragnea.

Este o disperare pe care ar trebui sa o experimenteze toti pesedistii si simpatizantii PSD pentru care galeata, micul si berea gratis nu sunt valori in sine. Si nu ma indoiesc ca exista multi pesedisti si simpatizanti pesedisti mult peste acel nivel al electoratului captiv, cel mai umilit si mai chinuit, de fapt.

Acesti pesedisti vad dincolo de gardurile care izoleaza conducerea PSD de lumea reala, dincolo de multimile aduse cu autobuzele pentru a face o figuratie fara suflu la un miting caricatural anti-Europa, stiu ca in acea lume reala in care liderii europeni sunt luati in brate pe strada la Sibiu de oameni obisnuiti, pesedistii de frunte au nevoie sa fie paziti si sunt fugariti pe strazile Iasului.

Si ar trebui sa intelega ca, daca nu intrerup aceste delir, PSD, cu tot cu ei, va ramane in istorie ca partidul care a scos de facto Romania din UE, care i-a distrus viitorul si i-a nenorocit pe romani.

Alegerea nu este doar a premierului Dancila, alegerea este a tuturor pesedistilor. Si raspunderea in egala masura. Raspunderea pentru distrugerea Romaniei.

Pana la interviul cu dna Corina Cretu eram convinsa ca principalul motiv pentru care nu accesam fonduri europene tine de faptul ca sunt mai greu de furat, fiind sever controlate de institutiile europene.

Ceea ce povesteste insa dna Cretu arata o realitate chiar mai dramatica. Oamenii acestia nici sa vrea nu stiu sa faca nimic. Nu e doar coruptie sau lene, este o enorma incompetenta. Pe alocuri prostie, as zice.

Ceea ce vedeti la fiecare iesire publica a ministrilor nu sunt probleme de comunicare, ci emanatia fidela a dotarii lor intelectuale si profesionale. Tragedia momentului este ca Romania a ajuns pe mana unor oameni care nu au numai probleme de integritate, ci sunt total incompetenti. Romania e ca o racheta cosmica pilotata de cimpanzei.

Dragnea fiind el insusi un parvenit ajuns in fruntea partidului prin injughierea pe la spate a tuturor celor pe care i-a insotit, de la Nastase si Geoana, la Ponta, fiind un uzurpator impostor, a avut grija sa elimine din jurul lui orice urma de competenta, de valoare, care sa creeze comparatie si sa arate cat de gol e imparatul.

A promovat doar nulitati si i-a inlaturat sistematic pe cei care au creat PSD-ului imaginea ca, dincolo de metehnele cunoscute, genera guvernari competente. Era brandul pesedist. Asa au aparut tot felul de figuri stranii, comice, daca nu ar fi tragice prin putere, care in alte vremuri ale PSD nu ar fi fost promovate nici macar la conducerea filialelor satesti.

Zoane si Tapardele, peremisti reciclati, pedisti renegati, agramati si zaltati au ocupat partidul si au pus mainile pe manetele tarii, de care trag la intamplare. Cat de tampit trebuie sa fii sau cat de tampit trebuie sa-ti crezi auditoriul pentru a spune ca salariile sunt in Romania mai mari decat in Germania?

Corina Cretu spune ca ministrii PSD nu-si asuma nimic, iau notite si spun ca vor reveni cu raspunsul. Sunt ca niste argati ai adevaratilor decidenti. Care nu sunt insa cu nimic mai breji. Nu e in spate un dictator luminat, inconjurat de oameni inteligenti care taie si spanzura. Nu. Sunt alte incomptente care dau ordine incompetentilor la vedere.

Acestia nu mai sunt pesedisti. Sunt un fel de mutanti care au distrus si ce era bun in PSD.

Drama Romaniei nu este numai ca Dragnea rastoarna totul ca sa scape de puscarie. Drama este ca a adus partidul intr-un asemenea hal incat nici macar nu mai are capacitatea de a guverna decent si de a tine lucrurile pe linia de plutire. Pesedistii lucizi ar trebui sa stie deja ca huiduielile nu sunt numai pentru Dragnea. Ele tintesc tot partidul.

M-am uitat la discursurile de la Iasi. Parca se adresau unor sectanti. Nu cred ca mai exista partid in lumea laica, nici nu spun social-democrati, care sa emita un mesaj de un asemenea misticism. Dumnezeu, sange, cruci, manastiri, Ev Mediu. La asta se reduce acum PSD.

Partidul care a condus practic aderarea Romaniei la UE si NATO, deci un cert proces de occidentalizare, a devenit promotorul unei politici de Rusie medievala.

As vrea sa fiu bine inteleasa. Nu e nimic rau sa fii credincios, dimpotriva. Dar este o chestiune personala, intima si care ar trebui sa se vada in primul rand in conduita si principiile promovate. Dar inflatia de misticism in discursul politic, mai ales de la oameni care numai smeriti nu sunt in viata de zi cu zi, este o inselatorie menita sa cumpere ieftin simpatia credinciosilor si sa mascheze lipsa oricarui alt argument.

PSD a ajuns sa fie renegat si de propria familie politica, socialistii europeni ii evita ca pe ciumati, ceea ce s-a vazut si la Sibiu, unde liderii de stanga reuniti la Consiliul European au avut propria mini-reuniune, la care Dragnea si Dancila nu au fost chemati. Relatiile sunt oficial inghetate.

Dragnea isi imagineaza ca se va alatura suveranistilor sau macar ii va santaja cu aceasta noua afiliere pe socialistii europeni. Ceea ce pare a nu sti si nici nu are cine sa-i spuna este ca principala tema a suveranistilor pe care ii cultiva este adversitatea fata de migratia din estul Europei, deci fata de romani.

De aceea, PSD nici macar nu va primi un loc la masa, ci doar la spalat vasele din care suveranistii vor manca, in timp ce vor injura "capsunarii" romani. Asta e respectul pe care il merita Romania dupa PSD. Nu respectul lui Donald Tusk, polonezul care vorbeste romaneste mai corect decat multi lideri PSD.

Alegerea PSD a devenit daca vrea sa intre in istorie ca partidul care a scos Romania din UE si daca este dispus sa plateasca decontul urii fara de sfarsit pe care o va genera acest cataclism politic sau scoate cimpanzeii din cockpitul Romaniei.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#PSD Dragnea Dancila, #PSD UE articolul 7 , #miting
Comentarii
Poza cartophil
cartophil
rank 5
Poza PentruDreptate
PentruDreptate
rank 5
Un titlu perfect pentru descrierea pertinenta a incompetentei