Sedinta in biroul lui Liviu Dragnea. Planul B: restructurarea Guvernului sau varianta interimarilor (Surse) UPDATE

Marti, 23 Aprilie 2019, ora 18:20
8435 citiri
Sedinta in biroul lui Liviu Dragnea. Planul B: restructurarea Guvernului sau varianta interimarilor (Surse) UPDATE

Varianta restructurarii Guvernului era planul B al PSD, dupa refuzul presedintelui Iohannis de a accepta noile numiri de ministri, trimise de Viorica Dancila, dar se discuta si varianta interimarilor, potrivit unor surse politice.

Update: PSD ia in calcul, pe langa varianta restructurarii, care presupune un vot de incredere in Parlament, o varianta mai rapida, care este aceea a numirii unor interimari, spune surse din partid, citate de Digi24.

Imediat dupa refuzul presedintelui Iohannis de a accepta noile numiri in cabinetul Dancila, social-democratii au vorbit despre planul B, si anume restructurarea Guvernului, pentru a-l ocoli astfel pe presedinte.

"Cred ca decizia, nu stiu acum, decizia o vom hotari si cu colegii de coalitie. Cred ca cea mai rapida solutie in acest moment este solutia restructurarii. Vom demonstra presedintelui si Opozitiei ca avem o majoritate consolidata", a declarat Florin Iordache, citat de Mediafax.

Si presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a spus, intr-o interventie la Digi24, ca varianta restructurarii este cea mai probabila.

"Planul B nu e planul B, ci unul legal, de restructurare a guvernului in conditiile in care presedintele refuza remanierea. Va cauta toate variantele posibile pentru a le impiedica. Sa nu ne inselam. Presedintele spune asta gandindu-se ca va gasi ceva poate chiar sa santajeze indivizi care au calitatea de deputati pentru ca coalitia sa nu poate vota restructurarea", a declarat Dumitru Buzatu.

De altfel, marti seara, Liviu Dragnea ii reuneste in birou, pentru o decizie, pe mai multi lideri ai Coalitiei.

Cum arata matematica voturilor

"Pentru restructurare ne trebuie 233 de voturi. Din cate stiu eu, coalitia are peste 240 de voturi la acest moment. In consitiile in care in Parlament Viorica Dancila va veni cu formula de restructurare a cabinetului, presedintele nu va putea sa ia act decat de aceasta decizie a Parlamentului", spune Florin Iordache.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu este de acord cu remanierea si ca i-a cerut premierului Viorica Dancila sa vina cu alte propuneri sau cu ministri interimar, propunerile actuale considerandu-le nepotrivite.

"In legatura cu propusa remaniere guvernamentala. Am analizat situatia si dupa parerea mea si remanierea e un fel de farsa. Nu are nimic de a face cu imbunatatirea actului de guvernare, chit ca de asa ceva am avea nevoie, nu are nimic cu agenda romanilor, e cauzata de o rafuiala din interiorul PSD. Ca atare mi se pare ca este aceasta remaniere neavenita", a declarat Klaus Iohannis.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Iordache restructurare remaniere Dancila PSD , #deputati