PSD ii ia apararea lui Pintea, dupa ce a fost atacata de presedinte: Este imoral ca Iohannis sa vorbeasca despre Sanatate

Marti, 16 Aprilie 2019, ora 19:18
3359 citiri
PSD ii ia apararea lui Pintea, dupa ce a fost atacata de presedinte: Este imoral ca Iohannis sa vorbeasca despre Sanatate
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD sare in apararea Sorinei Pintea, ministrul Sanatatii, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca este revoltator ca ministrul a pornit o campanie de imagine prin spitale.

Iata aici detalii - Iohannis acuza controalele lui Pintea: Este revoltator ca ministrul Sanatatii a pornit o campanie de imagine prin spitale

Potrivit unui comunicat de presa remis marti Ziare.com, PSD sustine ca atacul sefului statului "denota o ipocrizie jignitoare".

"PSD considera ca atacul presedintelui Klaus Iohannis privind actiunile guvernului PSD in domeniul Sanatatii denota o ipocrizie jignitoare la adresa opiniei publice din Romania. Este absolut inacceptabil ca tocmai Iohannis sa atace PSD ca nu construieste spitale, in conditiile in care PNL, partidul care il sustine in campania prezidentiala, a inchis zeci de spitale din Romania, redeschise apoi in guvernarea PSD.

Este intolerabila insinuarea presedintelui Iohannis ca PSD nu face nimic pentru personalul medical, desi toata lumea stie ca PSD a acordat cele mai mari cresteri salariale in acest sector, oprind practic exodul medicilor si asistentilor din tara. Ipocrizia prezidentiala e cu atat mai mare in conditiile in care romanii isi amintesc bine ca PNL a taiat cu 25% salariile celor care lucreaza in Sanatate, spunandu-le medicilor si asistentelor sa isi caute de lucru in strainatate. Este deci cel putin imoral ca tocmai Iohannis si PNL sa abordeze acest subiect al veniturilor personalului medical", se arata in document.

De asemenea, social-democratii spun ca "guvernul PSD a alocat pentru Sanatate cel mai mare buget din istoria Romaniei" in acest an.

"In 2019, guvernul PSD a alocat pentru Sanatate cel mai mare buget din istoria Romaniei, 46,6 miliarde lei, cu 16 miliarde lei mai mult decat a alocat in 2016 guvernul Ciolos, sustinut de Iohannis si PNL.

Guvernul PSD va utiliza toate cele 150 de milioane de euro de care dispune Romania pentru constructia a trei spitale regionale, al caror cost a fost estimat la 1,2 miliarde euro. In acest sens, Guvernul a inceput discutiile la Comisia Europeana ca procentul finantarii nerambursabile sa fie majorat la cel putin 85% din costul total", potrivit sursei citate.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a lansat, marti, un atac dur la adresa Guvernului PSD-ALDE, precum si a liderului social-democratilor, Liviu Dragnea. El a spus ca este revoltator ca ministrul Sanatatii a pornit o campanie mai degraba de imagine decat una de informare prin spitalele din tara.

In replica, Sorina Pintea a declarat ca ar fi bine ca presedintele Iohannis "sa o lase in pace".

Detalii aici - Pintea ii raspunde lui Iohannis: A decorat spitale cu probleme. Ar fi bine sa ma lase in pace

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#PSD scandal Iohannis Pintea , #stiri PSD