Programul "Romania sa fie bine si tot romanul sa prospere"

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 23:31
5309 citiri
Programul "Romania sa fie bine si tot romanul sa prospere"

Cum era si de asteptat, majoritatea din Camera Deputatilor a respins marti propunerea legislativa initiata de PNL privind majorarea la 200 lei a alocatiei de stat pentru copii.

De ce era de asteptat? Pentru ca alianta PSD+ALDE intelege ca ea, numai ea si nimeni altcineva poate initia legi care sa bucure electoratul.

In opinia mea, propunerea s-a respins nu pentru ca n-ar fi buna, nu pentru ca n-ar fi pe placul mamicilor sau al taticilor, ci numai pentru motivul ca a fost initiata de PNL, iar mamele, tatii si ceilalti cetateni cu drept de vot trebuie sa stie ca doar de la PSD si nu din alta parte va curge lapte si miere in buzunarele lor.

M-ar putea acuza cineva de rea intentie, de dorinta sa stric reputatia partidului majoritar, sa fac o speculatie in defavoarea celor care au castigat masiv alegerile din decembrie trecut. Ei bine, nu m-as fi incumetat sa sustin cele afirmate, daca nu le-ar fi confirmat chiar liderii PSD, cu obisnuita lor aroganta si trufie.

Caci iata ce spune dna Lia Olguta Vasilescu, care a combatut initiativa liberala, in numele partidului si cu toata energia de care este in stare:

"S-a respins proiectul, pentru ca noi avem altceva in programul de guvernare si o sa vedeti ce pregatim. Vedeti programul de guvernare."

Fosta peremista, devenita social-democrata, s-a dat de gol: a votat respingerea proiectului nu pentru ca ar fi fost intocmit gresit, nici pentru ca s-ar opune dumneaei majorarii indemnizatilor pentru copii sau pentru ca ar avea alte principii etice si morale.

Singurul motiv este acesta: noi avem altceva in programul de guvernare.

Sesizati nuanta? Daca noi avem altceva, atunci tot ce este altfel decat la noi e zero. Numai programul nostru de guvernare e sfant, numai de acolo emana chintesenta intelepciunii si fericirea poporului. Dixit!

Simplu, fara sfiala si fara rusine. Acesta este principiul suprem: ce facem noi este bine, ce faceti voi e rau. Si rostind asemenea enormitate, in contradictie flagranta cu tot ce e european si democratic, doamna Olguta nici nu simte ca i-ar rosi obrazul.

Desi indemnul "vedeti programul de guvernare" suna ca un fel de sfidare, am incercat sa ma execut. Si ce credeti ca am gasit? Nimic! Adica nici vorba despre ceva privind alocatiile pentru copii.

Singura trimitere oarecum tangenta la problema in cauza apare in paragraful "Sprijin pentru familii si copii" si suna astfel:

"Promovarea unor mecanisme de sprijin a parintilor si de asigurare a unui echilibru intre viata de familie si cea profesionala, implementare 2017 - 2020".

Hai, sa fim seiosi! Vede oricine ca e un fel de bla-bla-bla, cum de altfel e cea mai mare parte din program. As zice ca seamana cu caragealeasca expresie din programul lui Catavencu: "Romania sa fie bine si tot romanul sa prospere".

De altfel, opinia dnei Olguta este confirmata si de liderul suprem al partidului, Liviu Dragnea: "Si noi am spus si USR a spus ca vom veni cu un proiect de lege bine facut".

Este o aluzie la unele vicii de forma. Daca presedintele PSD s-ar comporta corect cu colegii liberali, ar fi spus: sunt probleme de forma si trebuie sa le corectati. Nu in stilul arogant "vom veni cu un proiect (...) bine facut", strecurand printre randuri ca proiectul liberalilor e ca vai de mama lui.

Iar proiectul bine facut urmeaza sa-l faca ei, cei din alianta si eventual cu USR, care nu stiu ce cauta in ciorba asta.

Ei il vor dezbate, il vor vota si aproba fara nicio emotie intrucat sunt majoritari, fac ce vor si, la urma, se falesc cu ce au facut ei.

Cata mizerie, sa sustii ca respingi propunerea fara sa te opui la ceea ce s-a propus numai ca sa poti veni cu propria propunere, fireste ca sa aduni capital politic in propriul interes, pentru ca nu cumva sa-l adune adversarii.

Ca sa-si sustina sefii, deputatul PSD Tudor Ciuhodaru s-a apucat sa sustina ca a avut si dansul in trecut o initiativa precum cea liberala de acum, a prezentat-o intr-o sesiune anterioara, dar proiectul n-a avut succes.

N-a avut succes o initiativa PSD intr-o majoritate tot a PSD? Asta e posibil numai daca in acel moment partidul statea pe cai mari si nu avea interesul sa mai adune capital electoral, cheltuind din bugetul statului pe alocatiile copiilor.

In acel moment. Dar acum momentul este altul, increderea in program se clatina, oamenii simt ca sunt trasi pe sfoara cu impozitele, chiar si uriasa crestere a salariilor pare sa ajunga pana la urma o mica scadere, si la asemenea imagine numai asta mai lipsea, initiativa liberala de marirea alocatiilor pentru copii.

Ce si-o fi zis PSD? Sterpelim initiativa lor si zicem ca-i a noastra!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alocatii pentru copii majorate, #alocatii pentru copii initiativa libeala, #alocatii pentru copii initiativa respinsa , #stiri PSD