Prima reactie din PSD dupa ce UDMR a anuntat ca nu mai sustine Guvernul

Joi, 23 Mai 2019, ora 16:28
22415 citiri
Prima reactie din PSD dupa ce UDMR a anuntat ca nu mai sustine Guvernul
Foto: Arhiva Ziare.com

Secretarul general al PSD Codrin Stefanescu a declarat ca problema pe care o ridica UDMR cu privire la situatia cimitirului din Valea Uzului trebuie obligatoriu solutionata, prin implicarea autoritatilor locale si a Guvernului.

"Facem tot ce este necesar ca lucrurile sa fie normale acolo. Sa vedem care este de fapt problema, cum s-a ajuns la un astfel de incident. Cand vorbim despre mortii oricui este o chestie sfanta. Toate locurile in care sunt ingropati stramosii, indiferent ai cui, sunt foarte importante pentru toate comunitatile si prin urmare trebuie sa luam toate masurile ca sa nu se mai intample asa ceva.

PSD a fost intotdeauna partidul care a luat pozitie si s-a implicat, atunci cand au fost scandaluri legate de profanarea de morminte, cand a fost scandalul cu profanarea cimitirului Evreiesc. Am cerut tot timpul si anchete in sensul acesta. Astfel de lucruri sunt sfinte", a afirmat Codrin Stefanescu, joi, pentru Mediafax.

Secretatul general al PSD a adaugat ca trebuie sa se implice si ministrul de Interne Carmen Dan pentru a vedea ce s-a intamplat la nivel local.

"Intelegem problema pe care ai ridicat-o cei de la UDMR si tot ce inseamna oficialitati locale trebuie sa gaseasca un nivel de cooperare si sa rezolve aceasta problema. Cand vorbim despre mortii unei comunitati trebuie sa vorbim cu respect si trebuie sa gasim tot timpul solutii fiabile. Mai ales cand vorbim despre cimitire in care sunt ingropati oameni care au avut un rol in istorie. Fiecare trebuie sa isi respecte mortii.

Este o chestiune care trebuie obligatoriu rezolvata la nivel local de catre autoritati si trebuie sa se implice putin si cei de la Guvern in sensul acesta. Trebuie sa se implice si ministrul de Interne sa vada ce s-a intamplat si cei care se ocupa de administratia publica locala", a conchis Stefanescu.

Reactia social-democratului vine dupa ce UDMR anunta suspendarea protocolului de colaborare cu coalitia PSD-ALDE pana la solutionarea situatiei cimitirului din Valea Uzului.

UDMR nu va sustine, incepand de joi, nicio initiativa sau masura a Guvernului, iar pana la solutionarea situatiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare intre UDMR si coalitia PSD-ALDE ramane fara obiect, anunta Uniunea.

Citeste si Perchezitii in Bacau si Harghita, in dosarul profanarii crucilor din Cimitirul Valea Uzului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#PSD colaborare UDMR, #reactie PSD UDMR sustinere guvern , #stiri PSD