Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Europarlamentarul Andi Cristea se dezice de PES, la o dezbatere despre UE: Astazi nu reprezint Partidul Socialistilor Europeni, ci PSD!

Joi, 11 Aprilie 2019, ora 16:44
5045 citiri
Europarlamentarul Andi Cristea se dezice de PES, la o dezbatere despre UE: Astazi nu reprezint Partidul Socialistilor Europeni, ci PSD!
Foto: Facebook/Andi Cristea

Europarlamentarul roman Andi Cristi, membru al PSD, a tinut sa se separe de Partidul Socialistilor Europeni, la o dezbatere despre viitorul Uniunii Europene, desi, pe agenda, participa ca reprezentant al PES. Dezicerea vine la cateva ore dupa ce socialistii europeni au anuntat ca social-democratii romani sunt indezirabili in familia europeana.

Prezentat de moderatorul dezbaterii ca reprezentant al PES, social-democratul roman a tinut sa corecteze prezentarea.

"Sunt un membru roman al PE, dar astazi aici nu reprezint PES, ci PSD", a spus acesta.

Cristea a adus apoi in discutie una dintre temele PSD, atunci cand vine vorba despre relatia cu UE: standardele duble.

"Pentru noi, pentru PSD, aceste alegeri sunt importante pentru ca vin in vremuri grele. UE se confrunta cu probleme structurale.

Noi suntem critici cu UE si ma refer la standardele duble care afecteaza mai degraba estul Europei, dar asta nu ma face pe mine si nici pe partdiul meu anti-europeni. Asta e o prostie".

La dezbaterea moderata de Ramona Ianus (director adjunct Europuls) participa

Dharmendra Kanani (director strategic Friends of Europe), Dara Murphy (vicepresedinte si director de campanie, Partidul Popular European), Michal Berg (membru al Comitetului executiv, Partidul Verzilor Europeni), Daniel Berg (candidat la alegerile europarlamentare, membru al boardului Momentum) si Andi Cristea (Partidul Socialistilor Europeni).

Presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES), Serghei Stanishev, a anuntat "inghetarea" relatiilor cu PSD, condus de Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor.

Anuntul a fost facut, prin intermediul unui comunicat de presa, in urma reuniunii liderilor socialisti de la Bruxelles de miercuri, unde s-a discutat despre Brexit.

"In timpul intalnirii, presedintele PES Serghei Stanishev a reafirmat ingrijorarile privind statul de drept din Romania. El i-a informat pe sefii de guverne, comisarii europeni si liderii de partid ca, pana cand Guvernul Romaniei isi clarifica angajamentul fata de respectarea statului de drept si respecta recomandarile Comisiei Europene, conducerea PES va considera relatiile cu PSD inghetate, in asteptarea unei discutii formale la urmatoarea reuniune a PES, din iunie, in cadrul careia va fi discutata apartenenta PSD Romania la PES", se arata in comunicat.

In plus, Serghei Stanishev a mai spus ca, de acum, PSD nu va mai fi inclus in niciun eveniment organizat de PES.

Iata si reactia PSD: Acest tratament e inadmisibil. Dupa alegeri, va veni si raspunsul nostru

Despre Eurosfat

Forumul EUROSFAT, evenimentul anual de afaceri europene din Romania, a ajuns la a 7-a editie si invita cetatenii, reprezentanti ai ONG-urilor, media, mediului de afaceri precum si reprezentantii partidelor politice nationale si europene la doua zile de dezbateri.

Forumul EUROSFAT are la baza valorile europene ale democratiei, implicarea civica si dialogul deschis, iar anul acesta doreste sa ajute cetatenii romani sa voteze informat pe data de 26 mai la alegerile europarlamentare. Participarea este gratuita dar se realizeaza pe baza de inregistrare pe pagina evenimentului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PSD UE socialisti , #stiri PSD
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
e Gadea tuns zero ! e Gadea cu chelie ! e Gadea cu alti ochelari !