Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
PSD > deputati
<>53 / 55 stiri
A   A   A

DNA anunta de ce a fost chemata Carmen Mihalcescu la audieri. Ziua a fost aleasa chiar de ea

DNA anunta de ce a fost chemata Carmen Mihalcescu la audieri. Ziua a fost aleasa chiar de ea
Foto: Arhiva Ziare.com
Carmen Mihalcescu, vicepresedintele Camerei Deputatilor, a fost audiata miercuri de procurori in calitate de martor.

Ancheta in care a fost audiata Mihalcescu este in rem, iar momentul infatisarii la DNA a fost stabilit de comun acord, la propunerea martorului, explica DNA.

"Persoana la care faceti referire a fost citata, in calitate de martor, la data de 5 decembrie 2018, in baza art. 257 teza II-a din CPP, respectiv nota telefonica cu intocmirea unui proces verbal. Stabilirea momentului infatisarii martorului s-a facut de comun acord, in conditiile propuse de martor si acceptate de procuror.

In cauza respectiva se efectueaza acte de urmarire penala in rem, prin urmare, alte informatii nu pot fi date publicitatii, deoarece le sunt incidente dispozitiile art. 12 alin. 1 lit. e ) din Legea 544/2001", a precizat DNA.
In privinta momentului audierii lui Carmen Mihalcescu, despre care colegii sai din PSD au spus ca nu este intamplator, deoarece tot miercuri Opozitia a pus in discutie revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputatilor, DNA arata ca declaratiile lansate in spatiul public sunt speculatii.

"Cu referire la unele articole aparute in spatiul public care au legat audierea persoanei respective de un eveniment politic, precizam ca acestea sunt pure speculatii ce se inscriu in incercarile de a plasa intr-o perspectiva nefavorabila activitatea unor magistrati.

De asemenea, precizam ca activitatea curenta a procurorilor se desfasoara strict in conformitate cu dispozitiile legale si nicidecum nu urmareste agenda, activitatile ori evenimentele organizate de alte institutii extrajudiciare", adauga DNA.
Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Carmen Mihalcescu (Moldovan), a fost audiat, miercuri, vreme de mai bine de trei ore de procurorii DNA, iar la iesirea din sediul institutiei a refuzat sa dea detalii cu privire la dosarul in care a fost chemata sau calitatea.

In legatura cu momentul audierii lui Mihalcescu, au fost voci din PSD care spun ca nu este intamplator, unul dintre acestia fiind presedintele Comisiei de Control SRI, Claudiu Manda, dar si Lia Olguta Vasilescu.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 06 Decembrie 2018, ora 10:12
 Sursa:MEDIAFAX

 Articol citit de 5877 ori

Citeste si: