Niste mascarici lamentabili tolerati de PSD

Luni, 11 Februarie 2019, ora 15:29
3059 citiri
Niste mascarici lamentabili tolerati de PSD

Nu este pentru prima data cand deputatul PSD Nicolae Bacalbasa se da in spectacol sub privirile indulgente, as zice chiar complice, ale liderilor din partidul sau. Nu este pentru prima oara cand rosteste elucubratii sub pretextul ca sunt declaratii politice. Nu sunt nici declaratii, nici politice. Sunt numai frustrarile unui personaj dornic sa-si dea mai multa importanta decat cea, foarte putina, pe care crede ca o are.

Vorbind la un post galatean de televiziune, domnul Bacalbasa s-a dezlantuit cu o adevarata manie proletara impotriva Germaniei si Frantei, a doamnei Merkel, a Uniunii Europene si, neaparat, impotriva presedintelui Romaniei. Pe scurt, iata cam ce pretinde social-democratul dragnist:

Pana in 1970, poporul german era 70% sustinator al lui Hitler. Citez: "...desi Hitler a fost la putere numai 12 ani, poporul german, pana in 1970, in proportie de 70%, era pro-hitlerist".

Cancelarul Germaniei - "Frau Merkel", cum i se pare dansului potrivit s-o numeasca - este principala vinovata pentru neacceptarea pana astazi a Romaniei in spatiul Schengen.

Delirul antieuropean este total. Iarasi citez: "De aici si MCV-ul care este o golanie ordinara, de aici este si banditismul neaceptarii Romaniei in Spatiul Schengen"! Auzi, epitete: golanie, banditism!

Domnul Bacalbasa socoate ca alegerea presedintele Romaniei "comporta multe discutii" in timp ce Guvernul si Parlamenul sunt "rezultatele unei optiuni populare".

Pe presedintele tarii nu-l considera roman si, in sprijinul celor spuse, ii citeaza numele sub forma "Klaus Werner". Nu m-as opri la acest detaliu, as zice impertinent, daca n-as observa ca numele domnului Bacalbasa este strict turcesc, avand sensul de "sef al breslei bacanilor" (in limba turca, bakkal = bacan si bas = sef) . Trebuie sa inteleg ca domnul Bacalbasa nu este roman?

Citez, de asemenea, calificativul domnului Bacalbasa pentru doamna Angela Merkel: "Fuhrerul feminin al Germaniei actuale".

Singura persoana bine apreciata de deputatul pesedist Nicolae Bacalbasa este - tineti-va rasul - doamna Dancila, intrucat dansa a infruntat-o pe cancelarul german si "n-a cedat" in discutia avuta. Nu precizeaza, dar cred ca este vorba de conversatia telefonica de zilele trecute, despre care nu stim cu precizie ce s-a discutat si ce s-a hotarat, dar dl Bacalbasa este convins ca, orice s-o fi discutat, Viorica n-a cedat.

Asa-i la partid: pentru unii muma, pentru altii ciuma

Ma bucura sa observ ca presa, publicand iesirea televizata a domnului Bacalbasa, il cam pune la stalp pentru comportarea sa. Dar ma minunez cand vad ca partidul al carui prestigiu, dupa ce si asa era sifonat, iese mototolit de tot, tace ca pestele.

Adica, ma intreb: cum, pentru ca au "fluierat in biserica", personalitati de seama precum Niculae Badalau sau Marian Neacsu au fost exclusi din partid, o alta personalitate ca Gabriela Firea a fost deposedata de toate functiile politice, iar un oarecare Bacalbasa isi permite sa ne sfideze pe toti fara sa-l excluda nimeni de nicaieri?

Sa fim seriosi: nici Badalau, nici Neacsu, nici Firea nu s-au dezis de social -democratie. Niciunul din acestia - si nici altii exclusi de Dragnea - nu se fac vinovati cu nimic in fata doctrinei, pe care sustin ca o respecta.

Vina lor este numai ca si-au spus o opinie, conform dreptului la exprimare, garantat de Constitutia Romaniei. Iar opinia a tintit numai spre Dagnea, nu spre altii din partid. Iar Bacalbasa, care loveste tocmai doctrina social-democrata prin tenta profund sovina si nationalista a declaratiilor sale, prin atacarea alegerilor prezidentiale corecte din 2016, fara sa aiba niciun argument sau prin instigare la ura nationalista, nu pateste nimic!

Este drept ca, acum vreo doi ani, cand s-a mai facut remarcat prin vulgaritate, gesturi obscene si vocabular suburban, Bacalbasa a fost suspendat de partid timp de sase luni. Dar cele sase luni au trecut, pe domnul Bacalbasa pare ca nu l-a atins deloc sactiunea partidului si isi poate permite chiar mai abitir decat isi permitea inainte. Atunci, ma intreb: asta a fost sanctiune?

Liber la golanii!

Opinia mea este ca n-a fost sanctiune. A fost un simulacru, ceva de ochii lumii, aranjat in genul "noi ne facem ca te sanctionam, tu iti vezi de treaba si viata merge inainte".

In opinia mea, domnul Bacalbasa isi permite pentru ca insasi politica PSD este de tipul "liber la golanii". Asistam la o golaie generalizata. Nu s-a pretat si Dragnea sa atace Uniunea Europeana si pe liderii ei? Nu este suburban si vocabularul lui presarat cu sobolani si tradatori? Este mai acatarii vocabularul lui Codrin Stefanescu? Are cumva alura de gentleman deputatul zis "Mitraliera" si este mai decent in comportament deputatul Iordache? Nimeni n-a fost nici macar apostrofat.

Imi aduc aminte si de elucubratiile lansate anul trecut de doamna Olguta Vasilescu la adresa presedintelui: "Ca neamt, sa vorbesti de gazare, trebuie sa ai mult curaj". Nu-i tot limbaj iresponsabil si de mascarici?

Exprimarea este impertinenta si jignitor sovina. A sanctionat-o cineva? A suspendat-o Dragnea macar pentru un ceas? Nu. Dimpotriva, Dancila a propus sa fie avansata de la functia de ministru la cea de viceprim - ministru si ministru al Dezvoltarii. Recompensa, nu sanctiune.

Totusi, cine il amendeaza pe saltimbanc?

Ma gandesc la faimosul CNCD, cel infiintat anume ca sa combata discriminarea. Da, este vorba de acea institutie care a incercat sa sanctioneze un jurnalist pentru ca indraznise sa vorbeasca despre coafura doamnei Viorica Dancila. Incercarea a dat gres, intrucat jurnalistul a refuzat sa plateasca amenda si a castigat in instanta, iar CNCD a ramas cu coada intre picioare.

N-ar fi fost de o mie de ori mai indreptatita acea institutie sa amendeze iesirile nationalist-sovine ale domnului Bacalbasa, decat sa se lupte sa repereze onoarea unei coafuri? Iar daca n-a facut-o (pana acum), ce trebuie sa inteleg? Ca "face blatul cu PSD"? - scuzati-mi exprimarea.

In opinia mea, institutia, chiar daca ia masuri, le ia cu blandete. Darius Valcov a fost amendat cu 2.000 lei pentru a-l fi acuzat pe presdintele Iohannis ca ar fi liderul unei organizatii naziste, iar fostul ministru Liviu Pop a primit "avertisment contraventional", pentru ceva asemanator.

Nu zic ca este mult sau putin, dar fac comparatie cu amenzile auto care ajung la 14.500 lei, daca nu cumva si mai mult. Ieftin, in opinia mea. Destul de ieftin pentru ca domnul Bacalbasa sa-si faca mendrele in continuare, mai ales ca deocamdata inca nu l-a amendat nimeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Nicolae Bacalbasa declaratii, #Nicolae Bacalbasa acceptare spatiul Schengen, #Nicolae Bacalbasa PSD, #Nicolae Bacalbasa declaratii Galati , #deputati