Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Preturi > combustibil
A   A   A

Specialistii avertizeaza: Benzina si motorina se scumpesc din nou

Specialistii avertizeaza: Benzina si motorina se scumpesc din nou
Foto: Arhiva Ziare.com
Se anunta noi scumpiri ale carburantilor. Specialistii in domeniu avertizeaza ca pana la sfarsitul anului pretul benzinei si motorinei va creste cu 4%.

"Aceasta scumpire a petrolului, de pana in 10 procente, poate sa impinga pretul carburantilor in sus. Problema este ca pe langa petrol mai avem si dolarul, care a crescut fata de leu cu 1 si ceva la suta de la inceputul lunii.

Deci, in total, am putea spune ca in perioada urmatoare doar din aceste trenduri am putea vedea inca un 4%, scumpirea carburantilor fata de ce vedem acum", a declarat Claudiu Cazacu, specialist in piete internationale, pentru Digi 24.

Aceasta scumpire vine pe fondul altor majorari facute de Guvern prin reintroducerea supraaccizei.
Amintim ca in vara Guvernul anunta ca va reintroduce supraacciza la combustibili, moment in care specialistii si transportatorii s-au ingrijorat. Pe atunci, Calin Popescu Tariceanu sustinea ca romanii nu vor simti "mica majorare" a accizei la carburant. Mihai Tudose spunea, tot atunci, ca acciza a fost scoasa in ianuarie si nu a scazut pretul la benzina si motorina, lucru fals.

Pe 30 august, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta pentru reintroducerea supraaccizei la combustibili. Atunci, ministrul de Finante, Ionut Misa, a spus ca pretul combustibilului va creste in total cu 32 de bani, dupa majorarea accizei.

Iata cu cat se scumpise combustibilul in octombrie

Citeste si:

Pacaleala "romanul nu va simti supracciza": Cati bani ar pierde statul, daca n-ar creste pretul la pompaSupraacciza ne arde la buzunar: Cat s-au scumpit, de fapt, benzina si motorina in ultimele doua saptamani
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 18:55

 Articol citit de 3548 ori

Citeste si: